Mozizgatunk: kiegészülés és a Szia, Életem! betétdala meg a közös filmnézés

Csomán Sándor beült Gedzo mellé – a Belvárosi Moziba is. Meg a Mozizgatunk podcastba is. Éménybeszámolnak.
Gedzo

2022. szeptember 10. 12:52

Mozizgatunk: kiegészülés és a Szia,
Életem! betétdala meg a közös filmnézés

Hozta, amit kellett: Szia, Életem!

Meg lehet nézni, be lehet rá ülni, igaz, egy két fárasztó perc volt benne, rááldozható az a közel két óra hossza. Viszont a közönségtalálkozón meg lehetett tudni, hogy Thuróczy Szabolcs a forgatás kezdete előtt három nappal tényleg eltörte a kulcscsontját.

 

 

Boncolgat-e fontos kérdéseket egy ilyen film? Szükség van-e erre egyáltalán egy ilyen vígjátéknál? Elég szirupos volt a film? Az is ritkaság, hogy életszagúak a beszélgetések, úgy beszélnek a színészek, ahogy az átlagemberek beszélnek.

 

Rosszul vagyok magamtól – mennyire művészfilmes?

Nagyon. De attól még meg lehet ám nézni majd novemberben, ha visszahozzák a mozikba! Most a Skandináv filmhéten néztük meg. Mire lehet elég a mogyoróallergia? Nem kényelmetlen ez az egész? Az biztos, emelt szintű alkotás. Mert a skandinávok tényleg bármit megcsinálnak és megcsinálhatnak.

 

Napos oldal: az Eagles nyomában

Előbb a mozi, aztán a könyv, mindez azért, mert kezdődik az NFL-szezon. De tíz évente bőven elég elővenni. Pedig még Robert de Niro is jó benne... És ennyi elég is erről a filmről.

 

Csodálatos teremtmények – miért ne néznénk izlandi filmet?

Hogyan éljük túl a saját nyomorunkat? Miért kell annyit gyerekként is verekedni? Hogyan keresik a srácok a saját nyelvüket? És mennyire nehéz egyáltalán életben maradni ezekben a helyzetekben? Mennyire számíthatunk a barátainkra? Mindenre választ kapunk. Remek fények, kontrasztok –megterhelő nézni, de megéri megterhelődni.