Mozizgatunk: A Hab című új magyar vígjátéknak nincs miért szégyenkeznie, és mostantól mozijegyeket nyerhet, aki minket hallgat!

Ez filmes podcast-sorozatunk legfrissebb adása, ezúttal már játszunk is.

2020. szeptember 17. 16:27

Mozizgatunk: A Hab című új magyar vígjátéknak nincs miért szégyenkeznie, és mostantól mozijegyeket nyerhet, aki minket hallgat!

Megnéztük az új magyar, romantikus vígjátékot, a Habot, ami annál sokkal jobb, mint általában a magyar közönségfilm-vígjátékok, de azért bőven nem hibátlan. El is mondjuk, miért nem az.

Újranéztük A keresztapát, ami a filmtörténet klasszikusai között is a klasszikusok között szerepel, az IMDb szavazása szerint minden idők egyik legjobb filmje, össze is szedtünk néhány érdekességet, valamint szokásunkhoz híven több más film is eszünkbe jutott róla, például a 48 óra című Eddie Murphy-film és a magyar szinkronok meg a kereskedelemi tévécsatornák, ami elsőre elég valószínűtlenül hangzik, de valójában egyáltalán nem az, az adásból ki is derül, miért nem.

Mostantól minden adásban játszani is fogunk: akik felismerik az adás során elhangzó filmzenét, és megírják a Szeged.hu Facebook-oldalán, ez alatt a cikk alatt kommentben

tehát nem az oldalnak küldött üzenetben, hanem nyilvános kommentben (!), vagy megírják a Mozizgatunk Facebook-csoporban a podcast megosztása alatt, szintén kommentben,

azok között egy páros belépőt sorsolunk ki a Belvárosi Mozi egyik szabadon választott (nem kiemelt) vetítésére. A megfejtéseket vasárnap éjfélig várjuk, a nyertes nevét a következő adásban mondjuk el.

Mozizgatunk · Második évad - Tizenegyedik rész · 2020.09.16.

 

A fentieken túl az adásban szokás szerint átbeszéltük a héten a mozikba kerülő aktuális premiereket, ezek között szóba került

Végül pedig megpróbáltuk kiejteni a múlt szombaton véget ért szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál nyertes alkotóinak neveit, de leginkább csak bénáztunk egy sort. Ez van, ha egy filmfesztivál ennyire nemzetközi.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn