Moszkva Medvedcsukra cserélné az Azovsztal fogságban lévő védőit

Nagyon kell nekik a korábban egyszer már megszökött oligarcha. Hírek az orosz–ukrán háborúból 2022. május 22-én délelőtt.
Garai Szakács László

2022. május 22. 10:46

Moszkva Medvedcsukra cserélné az
Azovsztal fogságban lévő védőit

A Sötétség hercegéért azovi katonákat ajánl Oroszország

Moszkva fogolycserét ajánl: Viktor Medvedcsukért, a mariupoli Azovsztal acélműben elfogott ukrajnai katonákat Leonyid Szluckij, az orosz tárgyalócsapat vezető tagja, azt nyilatkozta, komolyan vizsgálják ennek lehetőségeit. A 67 éves Sötétség hercegeként emlegetett Medvedcsuk Ukrajna egyik leggazdagabb embere, az ukrán parlament tagja, akit szoros kapcsolatok fűznek Putyinhoz. Medvedcsuk házi őrizetben volt a háború kezdetekor, ahonnan megszökött, de április közepén újra letartóztatták.

 

Zelenszkij: csak akkor lesz vége a háborúnak, ha tárgyalunk

Az ukrán elnök az állami tévében beszélt a diplomáciai tárgyalásokról, miközben azt is finoman jelezte, Ukrajna a csatatéren is képes lenne győzni Oroszországgal szemben. „Véres lesz, és további harcok is lesznek, de a háború csak a tárgyalóasztalon tud teljesen véget érni.” A diplomáciai tárgyalások sem lesznek véleménye szerint egyszerűek, hiszen sem ők, sem Putyinék nem akarnak feladni semmit.

 

ORFK: csaknem tizenkétezren érkeztek szombaton Ukrajnából

Az ukrán–magyar határszakaszon 6092 ember lépett be szombaton Magyarország területére, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5484-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. A beléptetettek közül a rendőrség 414 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Az ukrajnai háború elől szombaton 427 ember, köztük 170 gyerek érkezett Budapestre vonattal.