Mostantól Szegeden is lehet síelni

Ha hegyet nem is, de dombot kapott Szeged, és nem is akármilyet. Szombaton ugyanis átadták azt a mesterséges sípályát, amelyen az időjárástól függetlenül bármikor ereszkedhetnek a sísport szerelmesei.

Eddig csak Budapesten és vonzáskörzetében lehetett mesterséges pályákon síelni, mostantól azonban ez már Szegeden is lehetséges. A Yetisí szegedi sportiskola ugyanis a Kálvária Ipari Park szélén megnyitotta azt a pályát, amely nyolc méteres szintkülönbség mellett 65 méteren keresztül teszi lehetővé, hogy ereszkedjenek rajta a sportolók. Speciális gumiréteg fedi a domboldalt hó helyett, ám a sífelszerelés ugyanolyan, mint a természetes környezetben.

Joób Márton, a városi közgyűlés sportbizottságának elnöke is kipróbálta a pályát, és igen élvezetesnek találta. A siklás után elmondta azt is, hogy az önkormányzat támogatja a kezdeményezést, és nagyon örül annak, hogy a szegedi iskolások itt szerezhetik meg az alapismereteket ehhez a sporthoz. Keresztes László síoktató ehhez hozzátette, hogy a kezdőkön kívül olyanoknak ajánlják az új létesítmény használatát, akik épp éves síelésükre készülnek, és szeretnék feleleveníteni a tudásukat, mielőtt elutaznak a havas terepre.

A sípálya magánterületen létesült, olyan helyen (a Kenyérgyári út végében), ahol nem veszik körbe épületek. Ezzel is a természetet próbálják közelebb hozni a síelőkhöz. Korábban az Etelka soron működött egy kisebb pálya, de ez sokkal jobb környék, és nagyobb dombot is sikerült építeni, mint amilyen az előző volt. A helyszínen lehet felszerelést bérelni, és szakképzett oktatók tanítják a sísport alapjait azoknak, akik kedvet kaptak ehhez a speciális mozgáshoz. Egy egyéni óra a felszerelés bérlésével együtt 4 ezer forintba, míg egy öt alkalomra szóló bérlet 12 500 forintba kerül.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

Tovább olvasom