Hátrány az első meccsen, sajnos nem kicsi: Flensburg-Handewitt–Pick Szeged 25–21 (14–10)

A Pick Szeged négy gólos vereséget szenvedett a német Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.
Vass Imre

2022. március 30. 22:39

Hátrány az első meccsen, sajnos nem kicsi: Flensburg-Handewitt–Pick
Szeged 25–21 (14–10)

A Pick Szegednek ez volt a 231. Bajnokok Ligája mérkőzése. A Flensburg ellen eddig nyolc mérkőzést játszottak, a mérleg nem túl jó, hisz egy győzelem és egy döntetlen mellett 6 vereség a mutató. Sajnos ezen tovább rontott ezen a meccsen a Szeged, hisz végül 4 gólos vereséget szenvedtek.

 

A magyar bajnoki címvédő vendégek keretéből Bánhidi Bence és Luka Stepancic hiányzott. A hazaiaknál Lasse Svan, Emil Jakobsen, Lasse Möller és Magnus Röd sem játszhatott, így csupán 11 mezőnyjátékost tudtak benevezni.

 

Mindkét együttes több hibával kezdett támadásban és védekezésben is. A szegediek Mikler Roland bravúros védéseinek köszönhetően vezettek egy-két góllal, de az első negyedóra végén piros lap miatt elveszítették Bodó Richárdot. A túloldalon Benjamin Buric egyre jobban védett, csapata mindkét kapu előtt egyre pontosabban kézilabdázott és egy 9-2-es sorozattal ellépett. A vendégek megtorpantak és a hullámvölgyből nem tudtak kikecmeregni, mert a Flensburg jó védekezése és Buric bravúrjai miatt nem jöttek a gólok. Mindezt a házigazdák remekül kihasználták és a szünetben 14-10-re vezettek.

 

Az első félidő két szegedi góllal zárult, a második felvonás pedig két szegedi találattal kezdődött, majd amikor Imanol Garciandía sorozatban háromszor volt eredményes, a 41. percben már csak egy gól volt csapata hátránya (17-16). A Szeged többször is egyenlíthetett volna, ám nem járt sikerrel, ebben az időszakban megint mindkét oldalon sok volt a hiba, ezért közepesnél nem volt jobb a meccs színvonala. A Flensburg egy 3-0-s sorozattal ismét ellépett, és mivel az utolsó támadását mindkét együttes elrontotta, 25-21 lett a végeredmény. Mindkét oldalon húsz lövés maradt ki, köztük kettő, illetve három büntető.

 

A német csapatban Hampus Wanne öt, Johannes Golla négy góllal zárt, a szegediek közül Imanol Garciandía ötször talált be. Benjamin Buric tíz, Mikler Roland nyolc lövést védett.

 

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója a címvédő Barcelonával találkozik a legjobb nyolc között.

 

SG Flensburg-Handewitt–PICK Szeged 25–21 (14–10)

EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Flensburg, FLENS-Aréna, 3000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (dánok).

Flensburg: Buric – Steinhauser 3/1, Mensah Larsen 3, Golla 4, H. Jensen 3, Gottfridsson 2, Wanne 5/1. Csere: Möller (kapus), Johannessen 3, Einarsson 2, Mensing. Vezetőedző: Maik Machulla.

PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 1, Tönnesen 3, Bombac 3, Gaber, Bodó 2, Frimmel 1. Csere: Alilovic (kapus), Mackovsek 1, Henigman, Rosta 1, Martins 3, Blonz, Sostaric 1, Garciandía 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 4, ill. 6 perc

Hétméteres: 4/2, ill. 3/0