Most ruhaosztással segítették a rászorulókat a Dorozsmai Angyalok

Több zsák ruhát gyűjtöttek össze a Dorozsmai Angyalok, amelyet szombat délután bocsátottak a rászorulók rendelkezésére. A kezdeményezésnek nagy sikere volt, nagyon sokan válogattak az asztalokra pakolt ruhák között.

2020. október 17. 21:00

A dorozsmai kispiac szinte valamennyi asztala megtelt különféle ruhákkal szombat délután. A Dorozsmai Angyalok kezdeményezésére indult ruhagyűjtési akció eredményeként több zsáknyi ruha várta a rászorulókat, akik a meghirdetett 14 órás időpont után folyamatosan érkeztek is.

Nagyné Király Judit fiai számára keresett téli ruhákat a kupacok között. Elmondta, a Facebookon olvasott a lehetőségről és nagyon örült annak, hogy vannak segítőkész emberek, akiknek köszönhetően megszervezték a ruhaosztást. Ő is számtalan darabot talált gyermekeinek.

Topor Ágnes, a Dorozsmai Angyalok egyik motorja. Elmondta, több akciót szerveztek már a rászorulók megsegítésére. A mostani akció alapját egy felajánlás adta, egy megszűnt használt ruha kereskedés tulajdonosa 40 doboz, jó minőségű ruhát ajánlott fel nekik, ehhez pedig magánszemélyektől kaptak további felajánlásokat, ebből jött össze az a rengeteg ruha, amelyből most válogathattak az érdeklődők.

Az asztalokra gyermekeknek, kamaszoknak, valamint felnőtteknek való pólók, pulóverek, nadrágok, cipők, kabátok, táskák, valamint ágyneműk is kerültek. Ezek közül lehetett válogatni.

A másik Dorozsmai Angyal, Lesznek Éva hozzátette, ez az első ilyen ruhaosztásuk és amennyiben sikeres lesz, szeretnék majd folytatni. Emellett további, más jellegű akciókat is terveznek még, hisz sok a rászoruló Dorozsmán is.

Fodor Antal, a városrész önkormányzati képviselője szintén ott segédkezett a ruhaosztáson, cipelte a dobozokat és természetesen elbeszélgetett mindenkivel. „Felpezsdült Kiskundorozsmán a közösségi élet” – mondta. Egyre erősebb a civil összefogás a településrészen, folyamatosan keresik az itt élők a lehetőségeket, hogyan is tudnak segíteni a rászorulóknak. – tette hozzá.

Címlapon

mutasd mind