Most a NER kedvenc helyénél, a Felix luxusétteremnél akciózott a Szikra Mozgalom, a balhé nem is maradt el

A kaszinó után Orbán Viktor és a NER-elit kedvenc helye, a Felix luxusétterem előtt akciózott a Szikra Mozgalom. A közel 50 aktivista a társadalmi egyenlőtlenségek ellen tüntettek, többek között „Fizessenek a gazdagok!” molinókkal. Az étterem dolgozói nehezen tűrték az akciót.
Vass Imre

2022. december 10. 11:30

Most a NER kedvenc helyénél, a Felix luxusétteremnél
akciózott a Szikra Mozgalom, a balhé nem is maradt el

„Itt a pénz a tanároknak, szép étterem, honnan loptad?”, vagy „Szép étterem közpénzen - fizess NER-es bizniszmen!” – skandálták a tüntetők. A 444.hu beszámolója szerint az étterem dolgozóit annyira feldühítette az akció, hogy egyikük a videót készítő aktivista kezében lévő kamera képét próbálta kitakarni.

 

Egy másik pedig folyamatosan veszekedett a sorfalat állókkal. Többek között ilyeneket mondott nekik: „Kérlek, hagyjátok el az étterem területét, az emberek megélhetését akadályozzátok!” vagy „Ezek az emberek fizetik a legtöbb adót az országnak!”. A legjobb:  „Míg itt vagytok, adóbevételektől esik el az ország”.

 

Az illető nem csak szöveggel próbált hatni a tüntetőkre, hanem több alkalommal is megpróbálta szétszedni a sorfala, de nem sok sikerrel.

 

A rendőrök gyorsan és nagy erőkkel értek a helyszínre, mindenkit igazoltattak, majd úgy döntöttek az aktivisták ellen nem kell fellépniük. 

 

Az esemény legszürreálisabb fordulataként az étterem egy dolgozója egy tálca forró teával kínálta a tüntetőket, akik ezt nem fogadták el, majd nem sokkal később távoztak. – írta a 444.hu.

 

A Szikra Mozgalom bejelentette, szombaton egy újabb kaszinó, a Las Vegas előtt fognak majd tüntetni.