Móraváros-Alsóváros: Tovább erősítjük a közbiztonságot

A közbiztonság kérdése fontos témája a helyi önkormányzati kampányoknak. Nincs ez másként most sem, tennivaló mindig akad Móraváros-Alsóvároson is.

2019. október 08. 16:29

Móraváros-Alsóváros: Tovább erősítjük a közbiztonságot

Koromné Fenyvesi Rózsa, Móraváros-Alsóváros önkormányzati képviselőjelöltje (Összefogás Szegedért), aki ezekben a hetekben egyeztetett Szegedi Belvárosi és Móravárosi Polgárőrség Egyesület vezetőivel, Csőke Zsolttal és Katona Gyulával. Utóbbi négy cikluson keresztül (2014-ig) képviselete a városrészt a közgyűlésben, akit ezen a poszton a most leköszönő Kardos Irén követett.

A képviselőjelölt arra kérte a polgárőrséget, hogy az eddigieknél is hatékonyabb munkával őrizzék a városrész rendjét. A polgárőrség hosszú évek óta szorosan együttműködik a rendőrséggel. A nem hivatalos egyeztetésen kiderült – mondta el a Szeged.hu-nak Koromné Fenyvesi Rózsa –, hogy a Kolozsvári, a Kálvária és a Vám téren az eddigieknél is fokozottabban szükség lenne a polgárőrök jelenlétére.

Ezt leginkább az indokolja, hogy a fiatalok esténként-éjszakánkét ezeken a helyeken gyűlnek össze, itt fogyasztanak alkoholt, és előfordul, hogy padokat rongálnak meg. Viselkedésükkel zavarják a közelben élők életét, azok éjszakai pihenését.

Megválasztása esetén Koromné Fenyvesi Rózsa szeretné felgyorsítani a városrészbe telepítendő térfigyelő kamerarendszer kiépítését. Fokozottan indokoltnak tartaná ezt a Kolozsvári téren működő iskola környékén, ahol nemrégiben új sportpálya, játszótér és kondipark épült. Ezek megóvása közös érdek, és ebben a térfigyelő kamerák nagy segítséget nyújthatnának – mondta el lapunknak az Összefogás Szegedért képviselőjelöltje.