Móra Ferenc figyelő tekintete mellett léphetünk ki a múzeum tetejére

Nézze meg a látványterveket, ilyennek újul meg a Roosevelt téri palota! Hétfőn sajtóbejárás, akkor kiderül, hol, hogyan tartanak a munkálatok.

2020. február 06. 07:40

Tavaly nyáron kezdődtek el a Móra Ferenc Múzeum, valamint a Vár és Kőtár felújítási munkálatai egy TOP pályázatnak köszönhetően. A munka a hűvösebb időben sem állt meg: a főépület tetőcseréje folyamatosan zajlik, valamint jól haladnak a hátsó homlokzat felújításával is. Emellett a leendő új természettudományi kiállítás termében elkészült az új falrendszer.

A Vár és Kőtárban új fűtési rendszert alakítottak ki: padlófűtés várja majd a látogatókat a felújítás után. Elkészült az aljzatbetonozás is, valamint az épület körül is zajlanak a munkálatok.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg a Tér és Forma Stúdió látványterveit! És nézze el nekik, hogy kilátó helyett kolátó írtak a számítógépes illusztrációra – nézzen a billentyűzetére, és egyből megérti, miért: az i és az o betű egymás mellett van...

A fejlesztés 899 millió forintos Európai Uniós támogatásból valósul meg, amelyhez Szeged további több mint 500 millió forintos saját forrást biztosított.

Hétfőn délután újabb sajtóbejárást tartanak, de addig is, amíg kollégáink újra megnézhetik, mennyit, és hogyan haladt a munka, nézze meg ezeket a látványterveket! Ilyenné születhet újjá a Móra Ferenc Múzeum.