Mondja el a véleményét az egyetemről! Felsőoktatási elégedettségi kérdőívet indított a VVL

A Veritas Virtus Libertas, a Szabad Város Egyesület Szegeddel és a szegedi Momentummal karöltve készítette el a kérdéssort.
Ancsin Zsuzsanna

2023. február 03. 18:16

Mondja el a véleményét az
egyetemről! Felsőoktatási elégedettségi kérdőívet indított a
VVL

Két éve számos egyetem került alapítványi fenntartásba ország szerte, köztük a Szegedi Tudományegyetem is. A Veritas Virtus Libertas (VVL) úgy látja, hogy számottevő azoknak a problémáknak a száma, amelyeket az alapítványi fenntartásba kerülés okozott. Ezért kérik arra az aktuális hallgatókat, a volt hallgatókat és az oktatókat, hogy töltsék ki kérdőívüket, hogy egy átfogó képet kaphassanak a felsőoktatás helyzetéről.

 

Kérdéseik között megjelennek például az egyetem autonómiáját és szólásszabadságát érintő kérdések a modellváltás óta eltelt időszakról. Szó esik a fizetésekkel való elégedettségről a PhD-s hallgatók és oktatók bérét illetően, valamint a szociális és tanulmányi juttatásokkal kapcsolatban is. Továbbá előkerül az Erasmus programból és a Horizont pályázatból való kikerülés is.

 

Ezeknek a problémáknak és észrevételeknek a felmérésére és összegyűjtésére hirdetett előzetesen fórumot a VVL, ahová Tóth Endre és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőket is meghívták. Általuk a hallgatók eljuttathatják igényeiket a parlamentbe is.