Momentum: a valóságot vágja az emberek arcába – igazságkiállítás a Kárász utcán

Egy ellenzéki pártnak az a feladata, hogy felvegye a harcot a hazugsággal és propagandával szemben. A Momentum Igazságkiállítást nyitott Szegeden a Kárász utcán, ahol két hétig szembesítik azzal a járókelőket: miben és hogyan hazudott a Fidesz az elmúlt tizenkét évben.
Bod Péter

2022. november 09. 14:40

Momentum: a valóságot vágja az emberek arcába – igazságkiállítás a Kárász utcán

Magyarországon nem volt gazdasági csoda, ez is hazugság volt, mert csupán annyi történt, hogy az uniós fejlesztési pénzek felpörgették a hazai gazdaságot. Ma a gazdasági válság közepette látszik, hogy az EU-tagállamok között Magyarországon a legnagyobb a megélhetési válság és itt a legnagyobb az infláció – mondta el a kiállítás megnyitóján szerdán délelőtt Körmendi Zoltán, a Momentum szegedi elnöke.

 

A jelenlegi gazdasági helyzethez az elmúlt közel egy évtized folyamatos hazugsági vezettek, mert nem valós gondokkal foglalkoztak, ellenségképeket gyártottak az egymást váltó Orbán-kormányok. A Fidesz propagandagépezete azonban nemrégiben szintet lépett, mert az orosz-ukrán háborúban már dezinformál, ami Körmendi Zoltán szerint közvetlenül Oroszországhoz köthető. 

 

 

Az igazság feltárásának szellemében indította el mostani kampányát a Momentum, mert az ország jelentős része csak a propagandagyár adásaiból tájékozódik, ez ellen pedig valamit tenni kell. Mára világossá vált, hogy a kormány alkalmatlan a mostani válság kezelésére 

 

– jelentette ki Körmendi Zoltán, aki azt is elmondta, Szeged mellett jelenleg Budapesten és Debrecenben nyílt meg a Momentum Igazságkiállítása, de a tablók a következő hónapokban több a hazai városban is láthatók lesznek. Az ellenzéki párt reményei szerint több tízezer emberhez jutnak el így üzeneteik.

 

Az Igazságkiállítás arca Donáth Anna, a Momentum Európai parlamenti képviselője – mondta Halász Noémi, az ellenzéki párt szegedi alelnöke. Innovatív, általuk korábban nem használt megoldás, hogy plakátokat helyeznek ki közterekre. Korábbi próbálkozásaik közül több nem tudta áttörni a propagandagépezet falát.

 

A helyszínválasztás nem véletlen, mert a Kárász utca Szeged legforgalmasabb közterülete, és a cél éppen az, hogy a Momentum a plakátokon található üzeneteit a legtöbb emberhez eljuttassa. A kiállításon folyamatosan jelen lesznek a párt aktivistái, akiknél a Momentum petícióját is aláírhatják mindazok, akik egyet értenek az abba foglaltakkal – zárta szavait Halász Noémi.