Molnár Róbert Bartók Csabáról: Azt kérte tőlem, hogy fogjam be a számat, legyek csendben és ne írogassak

Kübekháza polgármestere eddig hallgatott. Most újra ír. Friss Facebook-posztjában egy bartóki kalandját eleveníti fel.
Garai Szakács László

2022. április 13. 15:08

Molnár Róbert Bartók Csabáról: Azt
kérte tőlem, hogy fogjam be a számat, legyek csendben és ne
írogassak

„Tegnapelőtt felhívott egy fideszes barátom, aki közölte velem, hogy készüljek fel, mert elégtételt vesznek rajtam is. Tegnap kihirdették a magyar falus pályázatokat. Hét pályázatot készítettünk. Mi magunk. Mindegyiket szellemi igényességgel, precízen, szívünk teljességével. Egyik sem nyert” – írta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere annak kapcsán, hogy hiába szerettek volna a falu temetőjébe egy új halotthűtőt, nem kaptak rá támogatást.

 

A pályázatoknak volt előzménye is, erről is beszámolt Molnár Róbert:

 

„Tavaly ősszel együtt ebédeltem Bartók Csabával, a Fidesz szegedi választókerületi elnökével. Akkor azt kérte tőlem, hogy fogjam be a számat, legyek csendben és ne írogassak, könyvet is csak a választások után, akkor lesz pénz, lesz pályázati támogatás. Értsem meg, »monitorozva vagyok«, és neki sem korlátlan a hatásköre.”

 

A sikertelen pályázatok után Molnár Róbert megpróbált érdeklődni Bartók Csabánál: „Ma reggel hétszer hívtam Bartók Csabát telefonon, hogy megkérdezzem, miként történhetett az, hogy húsz éven keresztül sikeresen pályázó, az Év Településévé is megválasztott falunk, miért lett hirtelen ilyen sikertelen? Hétszer foglalt volt, nyolcadikra felvette, de egyből kinyomta a telefonját...”

 

Kübekházán április 3-án 346-an szavaztak Bartók Csabára, Szabó Sándor 261 voksot kapott. Azaz a Fidesz egy fideszes érzelmű települést büntetett meg. Pedig mohósággal nem vádolható Kübekháza. 

 

Molnár Róbert azt is megírta a halotthűtős pályázatukról, hogy „azért nyújtottuk be immár másodszorra e pályázatunkat, hogy a kübekházi elhunytakat ne kelljen hűtésre a szomszédos Kiszomborra átvinnünk. Mindössze 1 millió 498 ezer 600 forintra pályáztunk a 35 milliós maximális keret helyett!”