Módosul az SZKT őszi menetrendje, a változások valamennyi viszonylatot érintik

A városüzemeltetési bizottság áldását adta a szeptembertől érvényes menetrendre.
Garai Szakács László

2022. augusztus 25. 09:34

Módosul az SZKT őszi menetrendje, a
változások valamennyi viszonylatot érintik

A 2022–2023-as tanév alatt, azaz szeptember 1-jétől 2023. június 15-éig így közlekednek majd az SZKT villamosai, trolibuszai – a tanítási szünetekben lehetnek majd további, a szünet idejére érvényes változások, de az alapmenetrend ez lesz.

 

2-es villamos

Munkanapokon a 2-es villamosok tíz percenként közlekednek, az indulási időket minden nap összehangolják a vasútvillamosok menetrendjével.

 

3/3F-s villamosok

Munkanapokon a 3/3F-s villamosok negyedóránként indulnak. Itt az is fontos változás, hogy a vonalon közlekedő Pesa villamos nem 18 óráig, hanem 21 óráig ingázik Tarján és a Vadaspark között. A hétvégi közlekedési rend változatlan marad.

 

4-es villamos

Szintén negyedóránként indulnak, a hétvégi menetrendjük a 4-es Tatráinak is változatlan. Ez azt jelenti, hogy a 3-4-es közös szakaszán 7,5 perces követéssel közlekednek a villamosok szeptember 1-jétől.

 

5-ös troli

Munkanapokon a reggel és a délutáni csúcsban 8–12 percenként, a többi időszakban 20 percenként közlekednek, összehangolva a 6-os troli járataival. Hétvégén egész nap 20 percenként indulnak az 5-ös trolik.

 

6-os troli

Minden nap húsz percenként indulnak, összehangolva az 5-ös vonalon közlekedő járatokkal.

 

8-as troli

Munkanapokon a csúcsidőben hatperces lesz a követésük, összehangolva a 10-es trolikkal, csúcsidőn kívül és hétvégén nem lesz változás a korábbi tanév alatti menetrendekhez képest.

 

9-es troli

Munkanapokon a reggeli csúcsban 12, a délutáni csúcsidőben 15 percenként indulnak a 9-es trolik, egyébként 20 percenként indulnak a végállomásokról. A Mars tér és a Csillag tér között a 9-es trolik menetrendjét összehangolják a 19-es trolik menetrendjével.

 

10-es troli

Munkaidőben a reggeli csúcsban közlekednek hatpercenként, összehangolva a 8-as trolikkal. A menetrend a többi időszakban és a hétvégén változatlan.

 

19-es troli

Munkanapokon a reggeli csúcsban 12, a délutáni csúcsidőben 15 percenként indulnak a 19-esek is, egyébként 20 percenként indulnak a végállomásokról. A Mars tér és a Csillag tér között a 19-es trolik menetrendjét összehangolják a 9-es trolik menetrendjével.