Mobilapplikációval segíti olvasóit a Somogyi-könyvtár

Egy újfajta, mobiltelefonra letölthető applikációval segíti olvasóit a Somogyi-könyvtár. Az app jelenleg még csak Androidos készülékekre tölthető le, azonban a fejlesztők már dolgoznak a tovább fejlesztésén. hogy iPhone készülékeken is használható legyen, illetve bővíteni szeretnék a szolgáltatásait.

2021. szeptember 01. 16:37

Mobilapplikációval segíti olvasóit a Somogyi-könyvtár

Nyáron indult el a tesztüzeme annak a mobilapplikációnak, amely az olvasóknak könnyebbé teszi kölcsönzéseinek nyomon követését, a kölcsönzési határidők betartását. Használata egyszerű.

Az applikáció neve ecard és jelenleg még csak Androidos készülékekre tölthető el.

A fejlesztő már dolgozik, hogy az iPhone-tulajdonosok is tudják használni mobiljukon.

Piri Ildikó, a könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese elmondta, az applikáció ingyenesen tölthető le. Segítségével az olvasó meg tudja nézni a kölcsönzéseit, sőt az egész család olvasójegyét fel tudja venni rá és figyelemmel kísérni a határidőket.

A fejlesztő cég több mint 20 éve készít könyvtári szoftvereket és a kor igényeinek megfelelően fejlesztették ki az applikációt, amelyet eddig már több mint ötszázan töltötték le. Az ő visszajelzéseik és a könyvtárosok véleménye alapján további funkciókkal tervezik bővíteni.

Pancza János portfóliómenedzser elmondta, dolgoznak azon, hogy iOS-on is elérhető legyen az applikáció, valamint fontos része a fejlesztésnek az online fizetés kialakítása, így az applikáció segítségével kényelmesen rendezni lehet a beiratkozási díjat és az esetleges késedelmi díjakat.

A tervek szerint a jövő évre ezek a fejlesztések is megvalósulnak majd. A rendszer nem csak a Somogyi-könyvtárban működik, hanem az ország valamennyi könyvtárában használható.