Miskolc ellenzéki polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának Varga Judit

Az igazságügyi miniszter szerint fontos, hogy az egyetem szoros kapcsolatot ápoljon a várossal.

2021. március 22. 22:33

Miskolc ellenzéki polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának Varga Judit

Veres Pált, Miskolc polgármesterét kérte fel a Miskolci Egyetem kuratóriumi tagjának Varga Judit igazságügyi miniszter, a kuratórium elnöke.

Varga hétfőn a Facebook-oldalán azt írta, Kriza Ákosnak, Miskolc korábbi polgármesterének januári halálával „nemcsak egy a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük”. Szerinte a Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon, ezért kérte fel Veres Pált, Miskolc ellenzéki polgármesterét a megüresedett kuratóriumi pozícióra. Varga Judit a javaslatáról az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is tájékoztatta.

„Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének”

– írta Varga Judit.

Az ellenzéki pártok és civilek által támogatott független Veres Pál 2019 októbere óta vezeti Miskolcot. A Telexnek februárban adott interjút, amiben az egyetemi modellváltásról is kérdezték, ami több más vidéki nagyvárossal ellentétben nagyobb visszhang nélkül zajlott le Miskolcon. A polgármester nem tiltakozott ellene, sőt, a lapnak akkor azt mondta, optimista a szerkezetváltással kapcsolatosan.