Miskolc az igazi haza pálya a püspöki csapatnak: Diósgyőr VTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1

Pedig már nem is Vukmir trenírozza a Diósgyőrt, mégis minden meccs „személyes ügy”: nem véletlen, hogy továbbjutott a püspöki csapat a magyar kupában.
Garai Szakács László

2022. szeptember 17. 18:29

Miskolc az igazi haza pálya a püspöki
csapatnak: Diósgyőr VTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1

Diósgyőr VTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0–1)

MOL Magyar Kupa 3. forduló, Miskolc, DVTK Stadion, vezette: Erdős József, asszisztensek: Albert István, Belicza Bence Péter.

Diósgyőri VTK: Danilović – Szatmári Cs., Bokros (Papp, 88.), Bárdos, Csirmaz, Lukács, Bényei (Bertus, 61.), Holdampf (Koman, a szünetben), Gera (Eppel, a szünetben), Könyves (Szőke, 61.), Cseke. Vezetőedző: Szergej Kuznyecov.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Szakály (Farkas, 57.), Szilágyi, Dobos (Pintér, 57.), Könczey, Vári, Bíró (Jammeh, 66.), Szatmári L. (Gajdos, 88.), Simon, Tóth (Beronja, 88.), Kundrák. Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic.

Gól: Kundrák (14.).

Sárga lap: Könyves (20.), Tóth (22.), Jammeh (90.), Kundrák (92.).

 

Egy szép egyéni teljesítmény: ennyi elég volt Miskolcon a továbbjutáshoz: a 14. percben Kundrák kapott labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd jobbal a hosszú alsó sarokba tekert, 0–1.

 

Takács kapust is lehet dicsérni, sőt kell is, volt két-három olyan védése, amik kellettek ahhoz, hogy megmaradjon a szegedi előny. Győzelmével a püspöki csapat a legjobb 32 csapat közé jutott a magyar kupában.