Mindig mindennel meg volt elégedve a 90 éves Gábor László

Szegedi Tükör

2022. november 12. 14:34

Mindig mindennel meg volt elégedve a
90 éves Gábor László

Fia és menye rendszeresen látogatja, így volt ez a 90. születésnapján is. Az ünnepeltet az önkormányzat nevében a Humán Közszolgáltatási Iroda munkatársa, Farkas Katalin köszöntötte.

 

Gábor László 1932. október 30-án született, heten voltak testvérek. Édesapja papucsos volt, így magától értetődően a szülei őt is suszternek taníttatták. Budapesten kovácsnak állt, ám ez a szakma nagyon nehéz volt számára, ezért elvégzett egy gépjárművezetői tanfolyamot. Az Építőipari Fuvarozó Vállalatnál, az ÉPFU-nál dolgozott, majd a Belker Vállalatnál.

 

1968-ban Szegedre költözött, ahol a Gabonakutatónál, majd a Magyar Nemzeti Banknál volt gépkocsivezető; 1988-ban ment nyugdíjba. Utána szívesen kertészkedett, és olykor fuvarozott.

 

Két házasságából két gyermeke született, egy unokája és egy dédunokája van. Huszonhárom éve él egyedül és gondoskodik magáról. Egy testvére él, aki szintén Szegeden lakik.

 

Laci bácsi szerint hosszú életének titka, hogy mindig mindennel meg volt elégedve, soha nem idegeskedett, minden életébe érkezett dolgot elfogadott úgy, ahogy volt. Egész életében fontos volt számára a nyugalom.