Mindent, amit tudni akartál a Tiszavirág Sportuszodáról, azt mi most megkérdeztünk helyetted – Itt a Szeged Podcast huszonhetedik adása!

Heti közéleti podcast-sorozatunk friss adását teljes egészében a 16 milliárd forintból elkészült új szegedi uszodának szenteltük.

2021. február 05. 21:44

Mindent, amit tudni akartál a Tiszavirág Sportuszodáról, azt mi most megkérdeztünk helyetted – Itt a Szeged Podcast huszonhetedik adása!

Kedden írtuk meg, hogy teljesen elkészült Szeged vadonatúj sportuszodája az Etelka soron, a Tiszavirág Sportuszodát 16 milliárd forintból építették, a versenysportot és a szegediek igényeit is szolgálja majd, vagyis a Nemzetközi Úszószövetség nemzetközi szabványai alapján készült, lesznek benne úszóversenyek, vízilabdameccsek, úszásoktatás gyerekeknek, de aki akar, munka előtt vagy után, vagy a hétvégén a családdal is úszhat a négy medence valamelyikében.

Botka László polgármester korábban azt mondta, a Tiszavirág a járványügyi korlátozások feloldásának már a másnapján megnyílik, és bár azt, hogy ez mikor lesz, egyelőre senki sem tudja, mi most amit csak tudtunk, megkérdeztünk róla Nagy Katalintól, az uszoda üzemeltetését végző Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjétől, valamint Csanádi Zoltántól, a Szeged Pólus Fejlesztési Nkft. ügyvezetőjétől, aki az elmúlt öt évben azon dolgozott, hogy ez a több szempontból is különleges épület létrejöhessen.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 027 · 2021.02.05.

 

Miért volt szüksége a városnak új sportuszodára, mikor kezdték el tervezni, milyen szempontok alapján dőlt el, hogy hová építsék és hogy mi legyen benne, mikor kezdődött a tervezés majd az építkezés, és ez mekkora léptékű munka volt, mi van az elkészült épületben, kik, hogyan és mikor használhatják majd, milyen típusú jegyeket és bérleteket lehet majd vásárolni, egyáltalán mennyibe kerül majd egy jegy, milyen családbarát funkciói vannak az épületnek, kik fogják először használni, mikor lesz az első vízilabdameccs, mennyi vízzel és mennyi idő alatt lehet teljesen feltölteni a nagymedencét, milyen gyakran engedik le, egyáltalán úszott-e már valaki benne?

Ezekre és még egy csomó más kérdésre mind választ kaptunk Nagy Katalintól és Csanádi Zoltántól a másfél órás adásban, ami után ha valakinek maradt még kérdése az új uszodáról, annak egész egyszerűen nem hiszünk!

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn