Mindent a Gyermeksebészetért! Egy Facebook-hiba nem állíthat meg!

Nem venném a lelkemre, ha nem tudnánk összeadni a műszermosogatógép árát! Itt van a teljes Facebook-bejegyzés minden fontos tudnivalóval!
Garai Szakács László

2022. április 15. 10:22

Mindent a Gyermeksebészetért! Egy
Facebook-hiba nem állíthat meg!

Megírtam tegnap, hogy a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Tamás a Facebookon kért segítséget azért, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ gyermeksebészeti osztályának végre legyen műszermosogatógépe. Az alapítvány tisztában van azzal, hogy minden fideszes híresztelés ellenére, hatalmas gazdasági válság van az országban, az infláció az egekben, folyamatos a drágulás, egyre többen élünk egyik napról a másikra. Ezért is írhatták bele a Szeged Gyermeksebészet Facebook-oldalon megjelent bejegyzésükbe, hogy egy felújított, használt berendezésnek is nagyon-nagyon tudnának örülni, az kétmillió forintba kerül; újonnan hatmillió forintot kell fizetni egy ilyen berendezésért, de úgy gondolták, nem várják, nem várhatják el tőlünk, hogy erre is összeadjuk a pénzt.

 

 

A Facebook-bejegyzésben benne volt az is, hogy a segíteni akaró átlagemberek, cégek milyen számlaszámra, hogyan tudják elutalni felajánlásaikat.

 

Csakhogy ez a poszt még tegnap eltűnt.

És nem tudok másra gondolni ennek kapcsán csak arra, hogy valami súlyos Facebook-hiba történhetett, hiszen

  • az eredeti bejegyzést valósnak gondolom, nem hiszem, hogy a gyermeksebészet Facebook-oldalára a gyermekklinika helyettesítő portásának az unokaöccse a barátnőjével közösen rakna ki egy ilyen bejegyzést, azaz az alapítványnak köze volt a megjelenéshez, minimum tudtak róla, minimum elolvasták a posztolás előtt,
  • ha összejött volna cikkünk megjelenése után a kért összeg, akkor valószínűleg azonnal mindenkinek mosolyogva, meghatódva megköszönték volna, hogy segített, adakozott, támogatta az alapítványt,
  • és nem gondolom azt sem, hogy a Szegedi Tudományegyetem vezetői, a kuratórium, a rektor, a kancellár, a klinikai központ, vagy a gyermekklinika vezetése szólította volna föl a gyermeksebészetet, vagy magát Kovács Tamás kuratóriumi elnököt, Szeged egyik legkiválóbb gyermeksebészét, hogy azonnal vegyék le a bejegyzést, egyébként is mit képzelnek magukról, hogy ilyet kiírnak engedély nélkül, egy szabad, demokratikus államban, ahol az egészségügy egyébként is rendben van és a Szegedi Tudományegyetem a klinikáinak, egészségügyi intézményeinek mindent megad, biztosít, a legmagasabb szintű gyógyításhoz.

Különben az egyetem, a klinikai központ eképpeni rendben lévőségét és a gyermekklinika remek felszereltségét bizonyítja az is, hogy korábban a covid-osztály konkrétan Jakab Gusztáv vállalkozóhoz fordult, hogy újból segítsen nekik, mert más mellett a gyermekklinikai covid-osztály a WC-papírból is kifogyott.

 

 

És a héten a Mosolykommandó is újra segített a gyermekklinikának, most éppen három mobil EKG-val. Abban a cikkünkben is olvasható:

 

„az elmúlt hét év alatt szoros kapcsolatot sikerült kiépítenünk a szegedi gyermekklinikával, ezért a bohócdoktori programon kívül folyamatosan igyekszünk tárgyi felajánlásokkal is segíteni az itt folyó munkát. Ezúttal is megkérdeztük a klinikát, minek vennék a legnagyobb hasznát.”

 

Azaz az elmúlt tizenkét éves fideszes kétharmad alatt teljesen rendben lévő, jól felszerelt szegedi gyermekklinikát hét éve már támogatja egy alapítvány, amelyik mindig megkérdezi az intézményt, mi az, ami kell nekik, és előteremtik.

 

Ez így normális. Sőt, bevett gyakorlatnak mondható.

 

 

Szóval ezek alapján azt gondolom, hogy a műszermosogatógépról szóló gyermeksebészeti poszt eltűnése egy súlyos Facebook-hibára vezethető vissza, nem lehet másról szó. Szerencsére megvan a teljes szöveg, az csak a Facebookról tűnt el, így most újra közöljük, ott van benne az alapítvány számlaszáma is, meg az is, mit kell írni közleménybe, ha szeretnének segíteni.

 

Én meg most Nagy Alekoszhoz hasonlóan írok Mark Zuckerbergnek, szedje már egy kicsit ráncba a Metát, mert az nem normális, hogy ilyen fontos bejegyzések az ő hibáik miatt eltűnnek.

 

„A Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztályán évente közel 2000 műtétet végzünk. Ezek során rengeteg speciális műszert használunk, melyek korszerű tisztítása egy műszermosogatógépben kellene történjen. Sajnos évek óta hiába szeretnénk egy ilyen gépet, ennek hiányában még mindig kézi eszközökkel történik ez a munka. Egy új készülék 6 millió forintba kerülne.

Osztályunk alapítványa egy felújított, használt gépet szeretne vásárolni a gyermeksebészeti osztály számára, hogy segítse az ott folyó magas színvonalú munkát és ez a gép segítségével, a megfelelő tisztítással meg tudjuk óvni a sokszor milliós értékű műszereket.

Kérjük, segítse ennek a műszermosogatógépnek a beszerzését és ezáltal az itt műtétre kerülő gyermekek gyógyulását. Az eszköz ára 2 millió forint.

Támogassa alapítványunkat, és a közleményben jelezze, hogy műszermosógatógépre szánja az összeget.

Cégek adományát is várjuk, alapítványunk közhasznú.

Támogatását hálásan köszönjük!

Dr. Kovács Tamás

kuratórium elnöke

Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért Alapítvány

6720 Szeged, Korányi fasor 14-15

adószám:19085311-1-06

számlaszám: 11735005-20804617”

Vélemények

mutasd mind