Mindenki rezsit számol, mától fizetős a traim-train, Lótusz napok voltak a Füvészkertben – Szegedi Híradó 2022. augusztus 1-én

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2022. augusztus 01. 19:00

Mindenki rezsit számol, mától fizetős a traim-train, Lótusz napok voltak a Füvészkertben – Szegedi Híradó 2022. augusztus 1-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a Szegedi Híradóból:

 

  • Problémákkal indult az első nap, amikor fizetős a tram-train: nem működött a bankártyás fizetés a fedélzeten, ráadásul még kevesebben is utaztak a vasútvillamossal, mint általában. A Szeged – Algyő – Vásárhely közötti buszbérlet ugyan a Volánbusz szerint augusztus eggyel megszűnt, Lázár János a beruházás kormánybiztosa viszont arról írt közösségi média oldalán, hogy mennyivel olcsóbb az, ha tram-train-el járnak az emberek.
  • 10 éves a Korábban Érkeztem Alapítvány. A koraszülötteket és családjaikat segítő szervezet családi nappal ünnepelt. Tagjaik közt több édesanya, akinek hamarabb jött világra a gyermeke,  ma már mentorként segíti a sorstársait.
  • Akár fél millió forintba is kerülhet egy jogosítvány megszerzése. Mivel az autós oktatók többsége Katás-s, és az adónem változtatása miatt többlet költséget kell nekik fizetni, így ez a tanuló vezetőkön fog lecsapódni.  De nem csak ez. Az ársapkás benzinár szombattól már csak a magántulajdonú autósókra és taxisokra vonatkozik, ami tanóránként további 500 forintos díjemelést is jelenthet.

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!