Mindenki megnyugodhat: lesz sátor az újszegedi sportuszodán idén télen is!

Terjedni kezdett a városban, hogy idén nem húznak téli sátrat a régi sportuszoda fölé, ez azonban nem igaz.
Bod Péter

2022. augusztus 15. 12:20

Mindenki megnyugodhat: lesz sátor az újszegedi sportuszodán idén télen is!

Minden alapot nélkülöz az a városszerte keringő hír, hogy az előttünk álló őszi és téli szezonban nem állítanak sátrat az újszegedi városi sportuszodánál. Éppen ellenkezőleg: minden ugyanúgy történik, ahogy az ebben az ügyben történni szokott.

 

Minderről Lakó Gábor fürdőigazgató, az Újszegedi Városi Sportuszoda létesítményvezetője beszélt a Szeged.hu-nak. Az elmúlt évek és évtizedek megszokott menetrendjéhez igazodva – a pandémiás időszak ettől eltért értelemszerűen – az idén is október közepén állítják fel a sportuszoda sátrát. Ez a munka hozzávetőlegesen egy hetet vesz majd igénybe.

 

Lakó Gábor ennek kapcsán jelezte, hogy ilyenkor kijavítják a medencék sérült csempéit és karbantartják az uszoda kandeláberekeit is. Az október közepi sátorállítást indokolja, hogy jellemzően addig nem hűl le túlságosan a levegő, ami kedvez a sátorállításnak.

 

Ahogy a korábbi években, idén is lesz sátor a sportuszoda felett (fotók: Szabó Luca)

 

Hidegben ugyanis merev lesz a sátor anyaga, amit így sokkal nehezebb lenne felállítani – tette hozzá a szakember. A télre befedett uszodáról jövő év április közepén vagy május elején bontják le a sátrat, ahogyan azt megszokhatták a helyi uszodalátogatók.

 

Az elmondottakat azzal egészítette ki a fürdőigazgató, hogy egyelőre nem terveznek változtatást az őszi és a téli nyitva tartásban sem.

 

Azt kész tényként kezelik a városban, hogy a SZUE nagymedencéje nem kap sátrat az idén, így sokan gondolhatták, hogy ugyanez lesz majd a sportuszodával. Lakó Gábor mindenkit megnyugtatott: október közepén az újszegedi sportuszodában felhúzzák a sátortetőt, így biztosított lesz az ottani sportolás lehetősége egészen április közepéig, május elejéig.

Vélemények

mutasd mind