Mindenki megnyugodhat: a helyére került a 200 milliós csodaszarvas a milliárdokból felújított Postapalota kertjében

Újabb hiánypótló darab.
Kékes Viktória

2022. december 01. 11:55

Mindenki megnyugodhat: a helyére került a 200 milliós csodaszarvas a milliárdokból felújított Postapalota kertjében

A Magyar Nemzeti Bank egyik legjelentősebb ingatlanvásárlása a budapesti Széll Kálmán található Postapalota volt, amelyet 32 milliárdért újíthatott fel Matolcsy Ádám barátja. 

 

Egy ilyen impozáns épület kertjébe impozáns műalkotás dukál, így aztán rendelt is az MNB egy Csodaszarvast ábrázoló szobrot potom 200 millióért a NER kedvelt szobrászától, Szőke Gábor Miklóstól. Az ő nevéhez fűződik - többek között - a Groupama Aréna előtt magasodó Fradi-sas, de a vadászati világkiállítás 10 tonna szarvasagancsból készült üdvözlőkapuja is. 

 

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt három évben nem csak ingatlanokra, de műtárgyakra sem sajnálta a pénzt. Legalább 5 milliárd forint ment el erre a célre. A jegybanki vásárlások legnagyobb nyertese mindenképp Szőke Gábor Miklós, aki egymaga milliárdos nagyságrendben kapott megrendelést Matolcsy Györgytől.  A legnagyobb tétel az MNB új, Krisztina körúti székházának központi terében látható pénzfelhős arany Oroszlán-csoport volt, amelyért 470 millió forintot fizettek Szőkének.