Minden megmérettetésen érte fogok küzdeni – Csanki Imre testvére, Márk halálos balesete után

A Blikk megszólaltatta a családot, Márk édesanyja és öccse is nyilatkozott a lapnak.
Garai Szakács László

2022. május 22. 14:45


        Minden megmérettetésen érte fogok
küzdeni – Csanki Imre testvére, Márk halálos balesete után

– Szombaton még elindultam egy versenyen Győrben, de képtelen voltam végigmenni a 18 kilométeres távon. Előtte hajnali három óta csak sírtam, és ez teljesen kimerített – mondta a lapnak Csanki Imre, Márk öccse.

 

Csanki Márk péntek éjjel hunyt el az M5-ös autópályán egy balesetben:

Inárcs közelében, a 36-os kilométerszelvényénél egy román rendszámú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt az M5-ös autópályán, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy autó érkezett, aminek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A balesetben az autó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

 

 

A sofőr Márk barátnője, sporttársa volt, Márk édesanyjától a Blikk megtudta, ugyan már nem altatják, de még nem közölték vele, hogy a barátja nem élte túl az ütközést. Az édesanya arról is beszélt a lapnak, a lány szüleitől értesültek a balesetről. – Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé.

 

Csanki Márk a Kolonics György Alapítvány ösztöndíjasa volt, edzője, Petrovics Kálmán azt nyilatkozta a Blikknek, jövő vasárnap lett volna a következő versenye Márknak, aki óriási tehetségnek számított.

 

Az alapítvány is a Facebook-oldalán búcsúzik a szegedi tehetségtől, aki így beszélt a névadóról, miután ösztöndíjas lett:

 

„Koló óriási motivációt jelent számomra, ő a példaképem. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, megnézem a 2000-es olimpiai győzelmét, amit ötszáz egyesben aratott. Ez a sikere mindig új lendületet ad nekem, szeretnék egyszer olyan nagy kenus lenni, mint amilyen ő volt.”

 

 

Iskolája, a Dugonics-gimnázium ma délután öttől csendes, gyertyagyújtásos megemlékezést tart 12. C osztályos diákja emlékére.