Minden helyszín elkészült, péntektől karácsonyi fényekben pompázik Szeged

Péntek délután felkapcsolják Szeged ünnepi fényeit, onnantól indul a Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozata december 24-ig. Óriáskerék, szarvas, szalmalabirintus, Mesés Kastély és korcsolyapálya is a szegedi adventi látványosságok között.

2019. november 27. 16:31

A Széchenyi tér legnagyobb sztárja idén is az óriáskerék. Tíz emelet magasból ámulhatunk Szeged szépségén. Érdemes nappal és este is felülni rá, hiszen más-más hangulat és látvány fogadja a kerekezőket. A 40 méteres, 144 férőhelyes óriáskerék óriáskerék nyitva tartásáról és az árakról korábban itt irtunk.

A Széchenyi téren a szokásos karácsonyi vásár nyílik idén is, jönnek a szokásos árusok, aki pedig megéhezik, az elmaradhatatlan langallókkal, kürtős kalácsokkal és forralt borokkal kényeztetheti magát a Gasztroudvarban.

A Széchenyi tértől elindulva és a Dugonics térre érkezve, ezúttal is elkészíthető a kötelező fényszarvasos szelfi, majd teával, forralt borral és akár krampamulival is át lehet melegedni.

Az önkormányzat jóvoltából hétköznap kettőig ingyen korcsolyázhatnak a gyerekek a Dóm téren

– mondta Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón. Ez fontos, hiszen így elkerülhető a délutáni tömegelés a pályán. Korcsolyát nem szükséges vinni, bérelhető a helyszínen.

Igaz, érdemes este is kilátogatni mind a három fő helyszínre, hiszen az ünnepi fények különleges patinát adnak a városnak. A Dóm téren a korcsolyapálya mellett a szalmalabirintus, a Mese Kastély és egy barokk körhinta is színesíti a programot. A kastélymoziban Kuflik, valamint Bogyó és Babóca megy majd a kivetítőn, de rendeznek koncerteket, táncházakat, készíthető báb és tartanak kézműves foglalkozásokat is. A kastélyban 4 szelfiboxot állítanak föl, így megörökíthetők a mókás pillanatok.

Péntekenként tűzzsonglőrök, szombatonként fényfestés a dómon, vasárnaponként pedig gyertyagyújtás lesz az óriás koszorún, egy-egy ünnepi műsor zárásaként.

december 1-jén Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője és Juhász András a Csongrádi Református Egyházmegye esperese, december 8-án Botka László polgármester és Kiss- Rigó László megyéspüspök, december 15-én Gál Béla, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugalmazott igazgatója és Joób István lelkész, és végül december 22-én Szécsényi Rózsa alpolgármester és Vincze Délia lelkész gyújtanak gyertyát.

Idén is megnyílik a Szeretetkuckó, ahová ezúttal babakelengye-gyűjtést szervez a Szegedi Városkép Kft. a Rádió 88-cal, a Vöröskereszttel és a Szeged Első Lions Klub közreműködésével.

(fotók: Szabó Luca)