Milyen várost csinált Botka László? — Nemes István olvasói levele

Tényleg, milyen várost? Segítsünk a Pécsről irányított szegedi kormánypropaganda újságírójának, mert úgy látszik, azt sem tudja, hol van!
Szeged.hu

2022. július 31. 11:50

Milyen várost csinált Botka László? — Nemes István olvasói levele

A héten egy 28 éves fiatal betörte a Fidesz-iroda ablakát, tüzet okozott, majd a helyszínen megvárta a rendőröket. Egy feldühödött, kétségbeesett, elkeseredett ember így töltötte ki a haragját. Hogy miért épp ott, azt egyelőre nem tudjuk, találgatni meg nem volna illendő. Viszont szembe jött velem egy cikk a helyi kormánysajtóban, ami mintha próbálná feldolgozni és megérteni mi történt, és erről érdemes lenne beszélni. Az utolsó sora ugyanis így szól:

 

„Hát ilyen várost csinált Botka László!”

 

Gondolom most sokan vakarják a fejüket, hogy mégis mi köze van a rongáláshoz a polgármesternek. Ne aggódjanak, ez nem önöket, hanem az írás szerzőjének értelmi képességeit minősíti! Mert ő sem tudja megmagyarázni, miképpen jutott erre az idióta következtetésre, mindössze azzal érvel, hogy Botka László Facebook-oldalán volt egy bejegyzés a városi virágültetésekről. Hogy ennek mi köze van bármihez, az nem derült ki. 

 

Azt azonban pontosan meg tudjuk mondani, valójában „milyen várost csinált Botka László”:

 

  • Az ország egyik legszebb, legélhetőbb városát, ahol jó élni és jó lenni. Ezért tartozunk a legkedveltebb turisztikai célpontok közé az országban, pont a napokban láttam, hogy Bartók Csaba fideszes képviselő is lelkesen írt erről saját Facebook-oldalán.
  • Egy dinamikusan fejlődő várost, ahol olyan egyedülálló beruházások valósulnak meg, mint a geotermikus fűtési rendszer, ami még a nyugat-európai nagyvárosoknak is mintául szolgál. Miközben a magyar kormány kapkodva próbálja fatüzelésre (!) átállítani az iskolákat, Szeged a legmodernebb csúcstechnológiával függetlenedik az orosz gáztól.
  • Egy olyan szolidáris várost, ahol minden nyugdíjas, minden iskoláskorú gyereket nevelő család és minden rokkant támogatást kap, ahol a fiatalokat bérlakásprogram segíti, az augusztusi tűzijáték árából pedig tűzifát vásárolnak a rászorulóknak.
  • Egy szabad várost, ahol senkit sem érhet hátrány a származása vagy a nézetei miatt. Itt van például a Fidesz megrongált irodája, ami egy rendkívül értékes belvárosi ingatlan, de nem a párt tulajdona, azt az önkormányzat biztosítja számukra jelképes összegért (mert a demokráciában az ellenzéknek is vannak jogai). Ennyit arról, hogy ők el lennének itt nyomva.
  • És nem utolsó sorban egy biztonságos várost. Bármi történt ugyanis a Fidesz irodájánál, a statisztikák alapján Szegeden nem csak alacsony a bűncselekmények száma, de egyre csökken is.

 

Lehet, hogy a Fidesznek ez nem tetszik, de a szegedieknek igen, hiszen 20 éve minden választáson Botka Lászlónak szavaztak bizalmat. Ha a szegedi Fidesznek az a stratégiája, hogy ilyen hülyeségekkel támadják, akkor két év múlva történelmi győzelemre számíthat a polgármester. 

 

De ha nekik Bartók Csabától Mihálffy Béláig csak ennyi eszük van, akkor nekünk óriási szerencsénk, hogy nem ők vezetik Szegedet, hanem helyettük Botka László „ilyen várost csinál”.