Milyen várost csinált Botka László? — Nemes István olvasói levele

Tényleg, milyen várost? Segítsünk a Pécsről irányított szegedi kormánypropaganda újságírójának, mert úgy látszik, azt sem tudja, hol van!
Szeged.hu

2022. július 31. 11:50

Milyen várost csinált Botka László? — Nemes István olvasói levele

A héten egy 28 éves fiatal betörte a Fidesz-iroda ablakát, tüzet okozott, majd a helyszínen megvárta a rendőröket. Egy feldühödött, kétségbeesett, elkeseredett ember így töltötte ki a haragját. Hogy miért épp ott, azt egyelőre nem tudjuk, találgatni meg nem volna illendő. Viszont szembe jött velem egy cikk a helyi kormánysajtóban, ami mintha próbálná feldolgozni és megérteni mi történt, és erről érdemes lenne beszélni. Az utolsó sora ugyanis így szól:

 

„Hát ilyen várost csinált Botka László!”

 

Gondolom most sokan vakarják a fejüket, hogy mégis mi köze van a rongáláshoz a polgármesternek. Ne aggódjanak, ez nem önöket, hanem az írás szerzőjének értelmi képességeit minősíti! Mert ő sem tudja megmagyarázni, miképpen jutott erre az idióta következtetésre, mindössze azzal érvel, hogy Botka László Facebook-oldalán volt egy bejegyzés a városi virágültetésekről. Hogy ennek mi köze van bármihez, az nem derült ki. 

 

Azt azonban pontosan meg tudjuk mondani, valójában „milyen várost csinált Botka László”:

 

  • Az ország egyik legszebb, legélhetőbb városát, ahol jó élni és jó lenni. Ezért tartozunk a legkedveltebb turisztikai célpontok közé az országban, pont a napokban láttam, hogy Bartók Csaba fideszes képviselő is lelkesen írt erről saját Facebook-oldalán.
  • Egy dinamikusan fejlődő várost, ahol olyan egyedülálló beruházások valósulnak meg, mint a geotermikus fűtési rendszer, ami még a nyugat-európai nagyvárosoknak is mintául szolgál. Miközben a magyar kormány kapkodva próbálja fatüzelésre (!) átállítani az iskolákat, Szeged a legmodernebb csúcstechnológiával függetlenedik az orosz gáztól.
  • Egy olyan szolidáris várost, ahol minden nyugdíjas, minden iskoláskorú gyereket nevelő család és minden rokkant támogatást kap, ahol a fiatalokat bérlakásprogram segíti, az augusztusi tűzijáték árából pedig tűzifát vásárolnak a rászorulóknak.
  • Egy szabad várost, ahol senkit sem érhet hátrány a származása vagy a nézetei miatt. Itt van például a Fidesz megrongált irodája, ami egy rendkívül értékes belvárosi ingatlan, de nem a párt tulajdona, azt az önkormányzat biztosítja számukra jelképes összegért (mert a demokráciában az ellenzéknek is vannak jogai). Ennyit arról, hogy ők el lennének itt nyomva.
  • És nem utolsó sorban egy biztonságos várost. Bármi történt ugyanis a Fidesz irodájánál, a statisztikák alapján Szegeden nem csak alacsony a bűncselekmények száma, de egyre csökken is.

 

Lehet, hogy a Fidesznek ez nem tetszik, de a szegedieknek igen, hiszen 20 éve minden választáson Botka Lászlónak szavaztak bizalmat. Ha a szegedi Fidesznek az a stratégiája, hogy ilyen hülyeségekkel támadják, akkor két év múlva történelmi győzelemre számíthat a polgármester. 

 

De ha nekik Bartók Csabától Mihálffy Béláig csak ennyi eszük van, akkor nekünk óriási szerencsénk, hogy nem ők vezetik Szegedet, hanem helyettük Botka László „ilyen várost csinál”.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind