Milliós jutalmakat kaptak a tankerületi vezetők

Kitartás és elszántság kellett ahhoz, hogy a Momentum országgyűlési képviselője, Tóth Endre hozzájusson azokhoz az adatokhoz, amikből kiderült, tavaly év végén mekkora összegű jutalmat kaptak a tankerületi vezetők.
Bod Péter

2022. november 17. 20:17

Milliós jutalmakat kaptak a
tankerületi vezetők

Facebook-posztjában Tóth Endre leírta, az adatvédelmi hatósággal folytatott tíz hónapi küzdelem után kapta meg azt a tételes listát, amiből kiderült, a közel hatvan magyarországi tankerületi igazgató, milyen összegű jutalmat kapott 2021 végén.

 

Szorosan a történethez tartozik, hogy a pedagógusok többsége az elmúlt időszakban semmilyen jutalmat nem kapott, ha mégis, az rendkívül kis összegű volt. Sok esetben apró ajándékkal, mások mellett könyvjutalommal „ismerték el” a tanítók és tanárok kiemelkedő munkáját.

 

  • Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület igazgatója, 512 ezer 222 forintot kapott, és mint Tóth Endre emlékeztetett rá, ő volt az, aki a budapesti Kölcsey-gimnázium öt tanárát rúgta ki a pedagógus tiltakozásokban való részvételük miatt.
    A Marosi-jutalom kapcsán az is olvasható: „Mivel a tavalyi év végén még csak helyettes vezető volt, így az általunk megkapott tételes listában nem szerepelt, viszont a tankerület kilenc vezető munkatársa által kapott összjutalom átlagában becsülni tudtuk a motivációs elismerése összegét” – jegyezte meg posztjában Tóth Endre.
    Marosi Beatrix pályaképéhez hozzáteszi a politikus, hogy szakértők szerint plagizálta a szakdolgozatát.
  • Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerület vezetője 1 millió 590 ezer forintot kapott. Korábban a Fidesz színeiben indult önkormányzati választáson. „Ő volt az, aki egy iskola igazgatóját szerette volna postásként használni a tanárokat kirúgással fenyegető levelek kikézbesítéséhez” – olvasható Tóth Endre posztjában.
  • Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerület igazgatója 1 millió 50 ezer forint jutalmat kapott. Róla az olvasható a Momentum országgyűlési képviselőjének bejegyzésében, hogy „a tanévet a gödöllői Török Ignác Gimnázium körüli botránnyal indította, ahol úgy tiltotta meg az online oktatást, hogy a középiskola épületében folyamatos felújítási munkálatok zajlottak, palatetőt bontottak a munkások és a termek folyamatosan beáztak.”

 

Tóth Endre telefonon a Szeged.hu érdeklődésére elmondta, hogy a valamennyi tankerületi igazgató jutalmazásáról szóló teljes listát jövő hét kedden hozzák nyilvánosságra.

 

Várjuk.

Címlapon

mutasd mind