Milliós értékű életmentő műszereket adományoztak a bohócdoktorok a gyermekklinikának

Hét éve járja a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktor szolgálata a gyermekkórházakat, hogy a nevetés gyógyító erejével segítse a kisbetegek mentális gyógyulását. Néhány éve pedig már folyamatosan tárgyi felajánlásokkal is segítik a klinikán folyó gyógyító munkát. Kedden három mobil EKG-készüléket adtak át a gGyermekklinikának.
Rafai Gábor

2022. április 12. 16:18

Milliós értékű életmentő műszereket
adományoztak a bohócdoktorok a gyermekklinikának

– Az elmúlt hét év alatt szoros kapcsolatot sikerült kiépítenünk a szegedi gyermekklinikával, ezért a bohócdoktori programon kívül folyamatosan igyekszünk tárgyi felajánlásokkal is segíteni az itt folyó munkát. Ezúttal is megkérdeztük a klinikát, minek vennék a legnagyobb hasznát, így esett a választás három modern, hordozható EKG-készülékre, amik több, mint egy millió forintba kerültek – mondta el az átadás alkalmával Pataki Gergely, a bohócdoktor szolgálat alapítója.

 

 

Bereczki Csaba klinikaigazgató elmondta, a gyermekbeteg-ellátásban nagy segítséget jelent az intézménynek a három új életmentő készülék. A korábbi hasonló készülékek jelentős részben már tönkre mentek, a három új eszköz nagy előnye, hogy mobilak, bármikor gyorsan mozgathatók, máshol is bevethetők. A korábbiaknál sokkal precízebb és többet tudó műszerek közül egyet az intenzíven osztályon, egyet pedig a fertőzőn állítottak szolgálatba.  

 

Pataki Gergely azt is elmondta, a kuratórium döntése alapján a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány ezután minden évben meghatározott összeget fog elkülöníteni, amelyből az éppen szükséges, hasznos, és nélkülözhetetlen beteggyógyító eszközöket fogják megvásárolni a gyermekklinikának. Ez az egyik kiemelt céljuk lesz a következő években.