Millió fölött keresnek, de ők heten egyszer sem szólaltak fel a Parlamentben

Egymás között vagy a büfében lehet, hogy megszólaltak, de az ország ügyei közül egyiket sem tartották annyira fontosnak, hogy felszólaljanak az Országgyűlés ülésein. Nemesi Pál egyik legfontosabb főnöke is köztük van. Sőt, mindjárt kettő.
Millió fölött keresnek, de ők heten egyszer sem szólaltak fel a Parlamentben

A Népszava nézte meg a beszédes adatokat, amelyek szerint van hét Fidesz-KDNP-s képviselő, aki a választások óta nem szólalt fel a Parlamentben. A gond az, hogy eközben bőven egymillió forint fölött keresnek mindannyian. Bíró Márk kilenc éve erősíti a NER-t, de eközben egyszer sem szólalt fel. Havi fizetése 1 millió 187 ezer 640 forint.

Szintén jár a taps Orbán Viktor egyik kedvencének, Farkas Flóriánnak, aki öt éve néma, mindezt 1 millió 385 ezer 580 forintért, de legalább neki volt néhány ügye a romák felzárkóztatására elkülönített milliárdok körül. Némaságából arra kell következtetnünk, hogy romaügyben sincs mondanivalója az Országgyűlésben. Lelke rajta.

Simonka György sem ért rá hozzászólni az ország ügyeihez, igaz őt mostanában a hatóságok foglalkoztatják rendesen, költségvetési csalással gyanúsítják, Ő 1 millió 187 ezer 640 forintért ül, egyelőre az ország házában.

A balmazújvárosi Tiba István is néma levente, 1 millió 682 ezer 490 forintért „tartja a száját”.

Horváth István 1 millió 385 ezer 580 forintért hallgat. Igaz, leghírhedtebb megszólalásából nem volt köszönet, mert ő volt az, aki azt mondta: „az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” egy trafikpályázat megnyeréséhez.

Kerényi János a Fidesz regionális pártigazgatója, és így B. Nagy László valamint most már Nemesi Pál egyik főnöke sem szólalt még meg ebben a ciklusban, ő 1 millió 385 ezer 580 forintot vihet haza így is havonta ezért a munkájáért.

És végül, de nem utolsóként Nemesi Pál egyik legfontosabb főnöke, a Fidesz központi pártigazgatóságának pártigazgatója, a szegedi Fidesz-kampányok guruja, Kubatov Gábor, aki emellett a Ferencváros elnöke is, szintén a néma NER-társak listáján van. Havonta 1 millió 682 ezer 490 forintért nem beszél a parlamentben, igaz neki most sok dolga van, hiszen valahogy át kell játszania Szegedet a Fidesz és Orbán Viktor kezére.

Farkas és Szabó beszél a legtöbbet a megyéből

Megnéztük B. Nagy László teljesítményét, összesen 13-szor szólalt fel 2010 óta, ebből egyszer a mostani ciklusban. 

Hozzá képest igazán közlékeny a szocialista Szabó Sándor, aki 2014 óta összesen 108-szor kért szót, ebből a mostani ciklusra eddig 29 felszólalás jut.

Lázár János amióta Hódmezővásárhely visszaszerzésén munkálkodik, és már nem miniszter, mindössze kétszer szólalt fel, akkor is dohányügyi biztosként, dohányügyben.

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettesként kénytelen az átlagosnál többször megszólalni mostanában. 1998 óta összesen 239-szer szólalt föl, ebből 79 ebben a ciklusban volt

Ők beszélnek Szegedről

Ebben a listában sincs semmi meglepő, azokután, hogy a K-Monitor keresője alapján kiderítettük, hogy Szeged nevét 2010 óta nem mondta ki az országgyűlésben sem Nógrádi Zoltán, sem Bohács Zsolt és B. Nagy László sem. Így viszont nehéz gigagyárat hozni a városba. NER-képviselő utoljár 2011-ben beszélt a városról, akkor Kalmár Ferenc fűzte mondandójába Szeged nevét.

A NER parlamentjeiben Szegedről szegediként csak Szabó Sándor MSZP-s képviselő beszél. A megyei fideszes képviselők legutóbb nagy akciója az volt, amikor egyszerűen kihagyták a szavazást a Déli Tisza-híd építésének meggyorsításáról.

 

Tovább olvasom