Milák Kristóf majdnem megszáradt, mire a többiek célba értek, akkora előnnyel lett Európa-bajnok 100 méter pillangón

Megvédte címét.
Garai Szakács László

2022. augusztus 14. 18:33

Milák Kristóf majdnem megszáradt,
mire a többiek célba értek, akkora előnnyel lett Európa-bajnok
100 méter pillangón

A szám olimpiai ezüstérmese és világbajnoka 50.33 másodperces idővel csapott célba, a döntő másik magyarja, Kós Hubert 11 századdal maradt le a bronzról, 51.33 másodperces egyéni csúccsal a negyedik lett.

 

A Honvéd sportolója annak ellenére bérelte ki legjobb idővel rendelkezőnek járó 4-es pályát szombaton, hogy csak negyed órája volt pihenni a 100 méter gyors fináléját követően, ahol országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött.

 

Milák kicsit mintha visszafogta volna magát a döntőben, csak az utolsó tíz méteren biztosította be elsőségét, de akkor akkora előnyt szerzett, ami 100 méter pillangón hatalmasnak számít.

 

Kós a hajrában maradt le a dobogóról, de egyéni legjobbját (51.52) így is megjavította. Kós a futam után a vegyes zónában rendkívül csalódottan értékelt:

 

Kós Hubert (fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

„Az első ötven méter úgy sikerült, ahogy terveztem, de a végén elrontottam a technikám. Sajnálom, remélem kétszáz vegyesen tudok majd javítani.”

 

Milák önmaga második, a magyar küldöttség harmadik aranyát szerezte az olasz fővárosban, ahol a csütörtöki nyitónapon a 4×200 méteres gyorsváltóval nyert.

 

 

Férfi 100 méter pillangó

 

Európa-bajnok: Milák Kristóf 50.33 másodperc

2. Noe Ponti (Svájc) 50.86

3. Jakub Majerski (Lengyelország) 51.22

4. Kós Hubert 51.33

 

(MTI)