Mikuláscsomagokhoz várnak édességet a Kisszínházban: nevelőotthonban élő gyerekeket szeretnének meglepni

Bárki beszállhat a gyűjtésbe december elsejéig.
Rafai Gábor

2021. november 16. 10:55

Mikuláscsomagokhoz várnak édességet
a Kisszínházban: nevelőotthonban élő gyerekeket szeretnének
meglepni

A szegedi bentlakásos gyermekotthon fogyatékossággal élő gondozottait szeretnék meglepni Mikuláscsomagokkal a Szegedi Nemzeti Színház művészei és dolgozói. Ehhez várnak a szegediektől különféle édességeket a Kisszínház portáján.

 

Az akciót az idén már második alkalommal szervezi meg a színház és a KöJKök Közösségi Játék Készítés nevű önkéntes szervezet szegedi csoportja.

 

Tavaly a gyűjtés segítségével Szegeden és Hódmezővásárhelyen több mint félszáz állami gondoskodásban élő kisgyermeknek tudták boldogabbá tenni az ünnepet Mikuláskor.

 

 

Ezt az akciót szeretnék folytatni az idén is, de most nemcsak „házon belül” gyűjtenek, hanem a szegediektől is azt kérik, aki segíteni szeretne, az bármilyen mikuláscsomagba való édességgel hozzájárulhat a gyűjtéshez december 1-jéig.

 

A felajánlott csokoládét, szaloncukrot, mogyorót, ropit vagy csomagolt süteményt, ami belefér egy mikuláscsomagba, a Kisszínház portáján éjjel-nappal bárki leadhatja.

 

Nyitóképünk tavaly készült, amikor Szilágyi Annamária, Ágoston Katalin, Rétfalvi Tamás színművészek és Tóth Ádám kellékes 36 állami gondozott kisgyereknek vitt mikulásajándékot a Dr. Walter Károly Gyermekotthonba (fotó: Szabó Luca)