Mikuláscsomagokhoz gyűjtenek édességet a színházban: nevelőotthonban élő gyerekeket szeretnének meglepni

A szegedi bentlakásos gyermekotthonokban élő gondozottakat szeretnék meglepni Mikuláscsomagokkal a Szegedi Nemzeti Színház művészei és dolgozói. Ehhez várnak a szegediektől különféle édességeket a színház két játszóhelyének portáján, valamint a Londoni körúti Papachef’s Kitchenben elhelyezett gyűjtődobozokba.
Rafai Gábor

2022. november 29. 14:39

Mikuláscsomagokhoz
gyűjtenek édességet a színházban: nevelőotthonban élő gyerekeket szeretnének meglepni

Az idén már harmadik alkalommal csatlakozik az országos akcióhoz a színház és a KöJKök Közösségi Játék Készítés nevű önkéntes szervezet szegedi csoportja.

 

Tavaly a gyűjtés segítségével Szegeden és Hódmezővásárhelyen 150 gyermekotthonban élő fiatalnak tették boldogabbá az ünnepet Mikuláskor.

 

Ezt az akciót szeretnék folytatni az idén is, most sem csak „házon belül” gyűjtenek, hanem a szegediektől is azt kérik, aki segíteni szeretne, az bármilyen Mikulás csomagba való édességgel hozzájárulhat a gyűjtéshez december 1-jéig. 

Az adományozóktól elsősorban 

  • csokoládékat,
  • édességeket,
  • cukorkákat,
  • nyalókákat és
  • kis zacskós sós ropogtatni valókat várnak.

 

Az összegyűlt adományokat elsősorban gyermekotthonok 6–18 éves lakóinak szánják, de gondolnak azokra az utógondozottakra is, akik már betöltötték 18. életévüket.

 

Nyitóképünk tavaly készült, amikor a Szegedi Nemzeti Színház dolgozói több mint százhatvan mikuláscsomagot vittek ki személyesen két szegedi és egy hódmezővásárhelyi gyermekotthonba (fotó: Szabó Luca)

Címlapon

mutasd mind