Miközben teleplakátolták az országot a bombás plakátokkal, ismét a Bizottság „kéréseinek” megfelelő törvényt fogad el ma az Országgyűlés

Visszaállítják a régi vagyonnyilatkozati rendszert.
Kékes Viktória

2022. október 24. 07:40

Miközben teleplakátolták az országot a bombás plakátokkal, ismét a Bizottság „kéréseinek” megfelelő törvényt fogad el ma az Országgyűlés

Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely hétfőn a vagyonnyilatkozatokkal és a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényjavaslatokat fogadhat el. Előbbire azért van szükség, mert az Európai Bizottságnak nagyon nem tetszik az idén júliusban megváltoztatott vagyonnyilatkozati rendszer, ezért „megkérték” a kormányt, hogy állítsa vissza a régit. (Erről itt lehet olvasni részletesen.) A másik jogszabály azt teszi lehetővé, hogy november 1-jétől a kormány a veszélyhelyzet harminc napon túli meghosszabbítását alkalmanként legfeljebb 180 napra kérheti az Országgyűléstől. (Erről pedig itt írtunk részletesen.)

 

Ezen felül a képviselők döntenekHadházy Ákos (független), Csárdi Antal (LMP) és Novák Előd (Mi Hazánk) mentelmi jogáról is. 

 

A képviselők további hét előterjesztés bizottsági jelentéseit és az összegző módosító javaslatait is megvitatják, egyebek mellett a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásáról szóló javaslatot, vagy a központi költségvetés címrendjének az Integritás Hatósággal összefüggő módosítását.

 

Akinek ez alapján megjött a kedve hozzá, az ülés 13 órakor kezdődik.

Címlapon

mutasd mind