Mikler úgy érzi, nagyon jól döntött két évvel ezelőtt

A kapus Mikler Roland úgy érzi, nagyon jó döntést hozott két évvel ezelőtt, amikor nem mondta le a szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatottban.
Vass Imre

2022. január 05. 20:25

Mikler úgy érzi, nagyon jól döntött két évvel ezelőtt

„Abban az élethelyzetben sokkal fontosabb volt, hogy a családommal legyek. Úgy gondoltam, otthon sokkal nagyobb szükség van rám, mint a válogatottban” - idézte fel ikergyermekei születésének időszakát egy szerdai interjú során a Pick Szeged játékosa.

 

Mikler végül mégis pályára lépett a 2020-as Európa-bajnokságon, remek teljesítménnyel járult hozzá a jó szerepléshez és a kilencedik hely megszerzéséhez. Egy évvel ezelőtt az ötödik helyezéssel zárult világbajnokságon ugyancsak bravúrosan védett a 216-szoros válogatott kapus, aki csapatkapitányként készül a jövő csütörtökön rajtoló magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornára.

 

„Már megerősödött bennem az érzés, hogy nagyon jó döntést hoztam akkor, és ezt azóta sem gondolom másképpen. Többször elmondtam, nagyon szeretek ebben a csapatban lenni, nagyon jól érzem magam, szívesen jövök ide, jó a hangulat, jó a társaság és erős együttest alkotunk” - nyilatkozta.

 

Mint emlékeztetett, decemberben 2024-ig meghosszabbította szerződését a klubcsapatánál, és hozzátette, addig mindenképpen a válogatott rendelkezésére áll.

 

A nemzeti csapat december 16-22., majd december 27-30. között készült együtt a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában, Telkiben, ahol az Európa-bajnokság ideje alatt is tartózkodik majd. A közös munka harmadik etapja vasárnap kezdődött. Mint Mikler elmondta, a felkészülés eleje a fizikai munkáról szólt és a legritkább esetben került elő a labda.

 

„Most kezdünk belejönni azokba a taktikai edzésekbe, amelyek majd kiderítik, hogy állunk. Ezek alapján látják majd az edzők, mihez kell hozzányúlni. Az edzőmérkőzésen szintén körvonalazódni fog, hol tartunk, hiszen a meccseken sokkal kontúrosabban megmutatkoznak a hibák” - magyarázta.

 

A magyarok csütörtökön 18 órától Fehéroroszországgal, szombaton 18 órától pedig Bahreinnel játszanak felkészülési mérkőzést Szigetszentmiklóson. A kontinenstorna B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

 

A 37 éves kapus az edzőmeccsekről elmondta, túlságosan nem készülnek a két ellenfélből, lesz egy minimális felkészítés videóelemézés segítségével a mezőnyjátékosok és a kapusok számára is, de nem olyan, mint egy Európa-bajnoki mérkőzés előtt.

 

MTI