Mikler Roland minden második kapujára tartó lövését védte: Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 27–21 (13–12)

Sőt, igazából ötvenhárom százalékos hatékonysággal dolgozott: tizenkilenc lövésből tízet hárított, simán nyertek is a kékek.
Garai Szakács László

2022. február 19. 20:16

Mikler Roland minden második kapujára
tartó lövését védte: Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 27–21
(13–12)

Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 27–21 (13–12)

K&H férfi kézilabda liga, 15. forduló, Pick Aréna, dr. Bérczi Mihály sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

Pick Szeged: Alilović, Mikler – Radivojević 3/1, Garciandía 3, Bombač 3, Bánhidi 3, Bodó 2, Blonz, Gaber, Henigman, Mačkovšek, Rosta 2, Martins 3, Frimmel 2/1, Šoštarić 4, Szilágyi 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Grundfos Tatabánya KC: Bartucz, Perényi – Hornyák B., Ancsin 2, Sztojnics 1, L. Urban 1, Zdolik 7, Fekete D., Győri M. 4/3, Juhász Á. 4, Balogh, Bodor 1, Fotache 1. Vezetőedző: Dragan Đukić.

Hétméteres: 3/2, illetve 3/3.

Kiállítás: 2, illetve 2 perc.

 

  • Skaliczki László szektor,
  • Zubai Szabolcs szektort,
  • dr. Szabó István orvosi szoba,
  • Pióker Sándor rehabilitációs szoba,
  • Gyenes Kálmán sajtódolgozó,
  • Simon József sajtóterasz.

 

Ezeknek a helyiségeknek az avatásával kezdődött valójában a rangadó. Az első félidőben Zdolik Bence végig ott tartotta csapatát a kékeken. A második félidőben Mikler Roland egészen pazarul védett, el is léptek Bánhidiék. Az utolsó szegedi gólt a Pick Kézilabda Akadémia szélsője, Szilágyi Benjámin dobta.

 

Ők mondták a csapat honlapján

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Nem könnyű negyvennyolc órán belül a második mérkőzést játszani, pláne egy hétórás utazással együtt. Már az első félidőben vezethettünk volna nagyobb különbséggel, de a lerohanásaink nem sikerültek. A második játékrészben rengeteget segített nekünk Mačkovšek. Amikor ő fenn van a pályán, teljesen más képet fest a védekezésünk. Igyekeztünk minél inkább rotálni, éppen ezért játszottunk hét a hat ellen is, mert csak egyetlen jobbátlövőre számíthattam. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy Bombač megsérült, kevesen vagyunk, nehéz így elvégezni a kétkapus edzéseket.

 

Szilágyi Benjámin, a Pick Szeged játékosa: – Köszönöm a lehetőséget, igyekszem ezzel mindig élni. Azért dolgozom mindennap, hogy megkapjam az ilyen lehetőségeket és megmutathassam magam, bizonyíthassak.