Mihálik Edvin szerint még mélyebbre süllyedt a Fidesz, mint eddig volt

Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás momentumos szegedi képviselőjelöltje szerint vállalhatatlan, elnyomó diktátorok kritikátlan támogatójává vált a magyar kormány Szijjártó Péter legutóbbi kijelentése után.
Garai Szakács László

2022. január 10. 18:10

Mihálik Edvin szerint még mélyebbre
süllyedt a Fidesz, mint eddig volt

Szíjjas odaállt könyves szekrénye elé a Külügyminisztériumban, miközben diszkréten jelezte, Liverpool-drukker, és röviden értékelte a kazah eseményeket.

 

 

Arról beszélt a küküm, hogy Kazahsztánban szerinte „megpróbálták megdönteni az alkotmányos rendet”. Erre kapta fel a fejét Mihálik Edvin szegedi országgyűlésiképviselő-jelölt is, aki Facebook-posztban reagált a szijjártói Facebook-videóra. Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás momentumos szegedi képviselőjelöltje úgy gondolja, Szijjártó Péter kijelentése körülbelül olyan,

 

„mintha a külügyminiszter azt mondaná: »1956-ban alattomos támadás érte a népköztársaságot«, vagy »1848-ban spontán tiltakozásnak álcázott zavargásokkal próbálták megdönteni a monarchiát«. Egyébként mindkettőnek az oroszok bevonulása vetett véget és most Kazahsztánban is ugyanez történik.”

 

Mihálik emlékeztetett arra is, hogy Kazahsztánban a rendőrség éles lőszerrel lő a kormányellenes tüntetőkre, akik egy hete már, hogy tiltakoznak. Lábbál tiporják az emberi jogokat, „a diktatúra ellen tiltakozó tömegek megfékezésére négy nappal ezelőtt az orosz hadsereget is behívták az országba” – írta Mihálik Edvin.