Mihálik Edvin a Témában: két vagy három Tisza-híd kijött volna a tramtrain árából

A szegedi zöld tanácsnok bízik benne, hogy a vasútvillamos valóban csökkenti a Hódmezővásárhely felől Szegedre irányuló autóforgalmat.
Cservenák Zoltán

2021. december 03. 18:34

Mihálik Edvin a Témában: két vagy három Tisza-híd kijött volna a tramtrain árából

 

Politikai kampány, Lázár János kampánya volt a tramtrain hétfő hajnali elindítása, nem lepődött meg senki, hogy nem hívták meg az érintett városok – Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely – polgármesterét sem, erről beszélt a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában Mihálik Edvin.  Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltnek választott Mihálik azt is hozzátette: 

 

mindennek örülnek, ami fejlesztéssel jár Szegeden, igaz a vasútvillamos 80 milliárd forintos költségéből kijött volna két Tisza-híd is.

 

Ha a tramtrain „valamennyire csökkenti majd a Szegedre beáramló autóforgalmat, az jó dolog a városnak”.

 

Szerinte a szegediek egyértelműen inkább Tisza-hidat szerettek volna a tramtrain helyett, de a vasútvillamos kezdettől fogva Lázár János „szerelemprojektje” volt, így nem véletlenül ez épült meg és nem a harmadik híd.

 

Mihálik Edvin úgy látja, a szegedieknek a várost támogató kormányra van szükségük, nem olyanra, ami 10 milliárd forintot elvon a járványra hivatkozva a legnagyobb baj kellős közepén. Felhívta a figyelmet arra is, hogy 

 

egyelőre semmilyen szó nem esett még az iparűzésiadó-elengedés 2022-es kompenzációjáról, csupán az biztos, hogy az Orbán-kormány megint milliárdokat vesz el Szegedtől.

 

„Ha új kormányunk lesz, biztos, hogy lesz kompenzáció, nem bízunk már a jelenlegi kormányban” – tette hozzá.

 

Arról, hogy Lázár János „politikai potyautasnak” nevezte Márki-Zay Pétert, Mihálik Edvin azt mondta, miután Lázár elveszítette Vásárhelyt, láthatóan „becsípődött neki” Márki-Zay Péter, de ez nem is baj.

 

„Bízunk benne, hogy Márki-Zay Péter egyéniben is legyőzi majd Lázár Jánost.”

 

Hiába mondják a szakértők másfél éve, hogy a folyamatos, gyakori tesztelés segíti a járvány elleni védekezést, a kormány még mindig nem állított fel ingyenes tesztelési pontokat és nem ad ingyenes gyorsteszteket sem – ezt is nehezményezi Mihálik Edvin, aki ezzel kapcsolatosan felidézte az Egészségügyi Világszervezet elnökének szavait: „Teszt, teszt, teszt!”. A tesztelés ugyanis segít a fertőzés korai észlelésében, így könnyebben megakadályozható a terjedése, valamint időben kezelhető a betegség.

 

Az 5 milliárd forint értékű, kidobásra ítélt, lejárt szavatosságú tesztekről azt mondta, „pocsékolják a nemzet vagyonát, az adóforintjainkat dobálják ki, miközben emberek nincsenek tesztelve, nem mennek oltásért és meghalnak”.

 

Mihálik Edvin is arra kért mindenkit, vegye föl a harmadik oltást.

 

 

Címlapon

mutasd mind