Mihálik Edvin a Témában: Gyorsan halad a Vedres Utcai Óvoda felújítása

A tizennegyedik óvodát újítja fel a Szegedi Önkormányzat 2017 óta: most a Vedres Utcai Óvoda modernizálására zajlik. Az önkormányzat 4,5 milliárd forintot fordított óvodafelújításokra az elmúlt hat évben, ebből 3,8 milliárd forint uniós támogatás volt. Balogh Judit vendége a Témában a Zöld város programért felelős tanácsnok.
Ancsin Zsuzsanna

2023. március 10. 16:07

Mihálik Edvin a Témában: Gyorsan
halad a Vedres Utcai Óvoda felújítása

Decemberben kezdődtek meg a bontási munkálatok a Vedres Utcai Óvoda felújítása kapcsán. A korszerűsítésre már nagy szükség volt, ugyanis az újszegedi vasbeton technológiával épült intézményt 1978-ban adták át, és azóta nem került sor átfogó modernizálásra a 45 év folyamán egyszer sem. A mostani felújítással legalább hatvan százalékkal fogják csökkenteni a Vedres Utcai Óvoda rezsiszámláját. A munkálatok gyorsan haladnak: az átmenetileg a Temesvári Körúti Óvodába átjáró közel 200 óvodás szeptemberben már vissza is térhet az immár felújított épületbe.

 

Mihálik Edvin a Témában az óvoda felújításával kapcsolatosan azt mondta, „a Zöld Város programnak is kiemelt projektje az intézmény felújítási program. Ez valódi rezsicsökkentés, ami az önkormányzatnak is forrásokat spórol a következő évekre.”

 

 

Az óvoda vezetője szerint a pedagógusok és a szülők is örülnek a beruházásnak, mivel közös érdek, hogy gyermekeik egy modern, biztonságos és szép épületben nevelkedjenek. Továbbá nagyon pozitív számára, hogy folyamatosan kikérik a véleményét a munkafolyamatok során.

 

Havlikné Rácz Andrea, a Vedres utcai óvoda tagóvodavezetője arról beszélt, „hetente van kooperáció, amikor egyeztetünk azzal kapcsolatban, hogy a felújítás, hogyan halad. Vannak olyan döntések, amit az óvodának kell meghozni, hogy milyen is legyen ez az épület, hogyan lesz ez jó a gyerekeknek.”

 

Nézze meg (újra) a beszélgetést!