Mihálffy Béla tanúsítson több tiszteletet a szegediek iránt! – Garai Szakács László jegyzete

Nemcsak hazudik, de semmibe veszi a választóit és a városunkat. Szégyen, hogy újra meg újra emlékeztetnünk kell rá, mi lenne a feladata képviselőként!
Garai Szakács László

2022. december 13. 15:43

Mihálffy Béla tanúsítson több
tiszteletet a szegediek iránt! – Garai Szakács László jegyzete

Egyre hosszabb a listája azoknak a hazugságoknak, amikkel Mihálffy Béla próbál etetni minket. Emlékeznek?

 

Nemcsak a kampányában hazudott a rezsicsökkentésről, de megválasztása után is folytatta, amikor

  • mondvacsinált ürüggyel próbálta meg lejáratni a városi bérlakásprogramot,
  • letagadta, hogy Horthy emlékművet akart avatni,
  • saját eredményeként tüntette fel az önkormányzat által elnyert uniós pénzeket,
  • valótlanul állította, hogy miatta maradhat nyitva idén a Tiszavirág uszoda,
  • azt hazudta, támogatást kapunk a kormánytól, közben évi 10 milliárd forintot vesznek el Szegedtől,
  • majd még egy kamu beszólásra is futotta neki a harmadik híd építése kapcsán.

 

Engem az döbbent meg leginkább, hogy olyan dolgokat mond, amikről rögtön ki is derül, hogy nem igazak. December 3-án például vendégül látta párttársát, Dömötör Csabát, akivel arról beszélgettek, hogy „mondjunk nemet a szankciókra!”. Ugyanezen a napon jelent meg az Európai Unió Tanácsának bejelentése, hogy minden tagállam kormánya, beleértve a magyart is, jóváhagyta a kilencedik szankciós csomagot. Abban a percben, amikor Béláék Szegeden harcoltak az oroszország elleni intézkedések ellen, Brüsszelben Orbánék mindent megszavaztak. Hogy teheti meg egy választott politikus, hogy kiáll azok elé, akiknek a bizalmából képviselő lett és a szemükbe mond valamit, amiről pontosan tudja, hogy nem igaz?

 

Aki tiszteli a szegedieket, az nem tesz ilyet. Ő azonban minden jel szerint megvet és semmibe vesz minket. Azt gondolja, hogy ezt az egészet nem értjük, hogy azt mond nekünk, amit akar, és mi birka módra elhiszünk mindent. Mihálffy Béla hosszú évekig volt Dorozsma képviselője, jobban ismerhetne minket annál, mint hogy ennyire alábecsülje az értelmi képességeinket. De úgy látszik, fejébe szállt a hatalom, meg a havi 2 milliós képviselői tiszteletdíj. Azt gondolja, bármit tehet és mondhat, félrevezetheti a választókat, úgy sem lesz következménye.

 

Ez az újdonsült hatalmi gőg pedig nemcsak a hazudozásából látszik. Először akkor tapasztaltuk meg, amikor a korábban még a rezsicsökkentés védelmével kampányoló Béla elkezdett tanácsokat osztogatni a szegedieknek a spórolásról. Azt javasolta, figyeljünk oda, hogy ne csak mi, de rokonaink, szomszédaink is kevesebb gázt használjanak.

 

És legalább ennyire felháborító az is, amit legutóbb üzent a városnak:

 

  • Azt mondta, hogy az önkormányzat ne számítson segítségre a kormánytól, a megnövekedett rezsiszámlákat küldje inkább Brüsszelbe.
  • És az elszabadult élelmiszerárakkal mit kezdjünk, Béla? Írjunk levelet a Mikulásnak?

 

Na álljon meg a menet! A magyar kormány évente 10 milliárd forintot vesz el Szegedtől, bezárt tizenkét postát és kötött egy olyan hátrányos gázszerződést, ami miatt egekbe ugrott a városi rezsi. És ebben a helyzetben Mihálffy Béla, akinek az a munkája, hogy minket képviseljen, nem megoldásokat keres, hanem elsüt egy brüsszeles viccet?

 

Ez az érzéketlen, gőgös és cinikus magatartás méltatlan egy képviselőhöz, és legfőképpen méltatlan Szegedhez! Szeretnénk megkérni, hogy ezt most már fejezze be, elég volt a hazugságból, elég volt ebből a megvető hangnemből. Több tiszteletet követelünk!