Mihálffy Béla tanácsai: Figyeljünk oda, hogy a szomszéd se fogyasszon túl sok gázt! – Nemes István olvasói levele

Tanácsokat osztott Szeged és a Homokhátság fideszes képviselője arról, hogyan kell átvészelni az energiaválságot.
Szeged.hu

2022. július 18. 14:15

Mihálffy Béla tanácsai: Figyeljünk
oda, hogy a szomszéd se fogyasszon túl sok gázt! – Nemes István
olvasói levele

Vagyok olyan őrült, hogy a Délmagyarországot is olvassam, az egykori legkomolyabb vidéki napilap romjain működő honlapon jelentek meg a fideszes képviselő tanácsai.

 

Pontosabban, Mihálffy Béla fenyegetésnek is beillő intelmekkel fordult a magyar lakossághoz az energiaválság kapcsán. Elmondta, a magyar kormány megvédi a családokat, de ennek az a feltétele, hogy ne lépjék túl az átlagfogyasztást. A kormánypárti képviselő azt is kérte, hogy ne csak a saját fogyasztásunkat korlátozzuk, de ellenőrizzük azt is, hogy rokonaink, szomszédaink, közösségünk minden tagja kevesebb gázt, áramot és vizet használjon. Mihálffy szerint összefogással olyan sikeresen vészeljük majd át ezt a válságot, mint a koronavírus-járványt.

 

A képviselő tanácsaival kapcsolatban több kérdés is felmerült bennem:

  • Akinek nincs pénze modern hőszigetelésre, nyílászáróra, korszerű fűtőrendszerre, az hány fokra fűtheti fel télen az otthonát?
  • Át kell mennünk személyesen leolvasni a szomszédok gázóráját, vagy bediktálós rendszerben fog működni egymás ellenőrzése?
  • Számíthat-e valamilyen jutalomra, aki lefüleli a túlfogyasztó unokatestvérét, és jelenti a hatóságoknak?
  • Esetleg van jobb módszer a válság „sikeres” átvészelésére, mint az, ahogyan a 46 ezer magyar halálát és súlyos gazdasági károkat okozó járványt vészeltük át, vagy maradjunk az összefogásnál?

 

Nemes István

Vélemények

mutasd mind