Mihálffy Béla nem akarja a vitát Mihálik Edvinnel

Nagyon úgy néz ki, hogy Szegeden sem lesz képviselőjelölti vita, ugyanis Mihálffy Béla nem vállalja. A kormánypártok egyéni jelöltje ezzel nem lóg ki a sorból, egyelőre nem tudunk olyan fideszesről, aki kiállna vitázni az ellenzéki ellenfelével a 2022-es választások előtt.
Garai Szakács László

2022. február 18. 07:45

Mihálffy Béla nem akarja a vitát
Mihálik Edvinnel

Szerdán vette nyilvántartásba a választási iroda Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókerületében Mihálik Edvint, az ellenzék pártok közös országgyűlési képviselőjelöltjét, illetve Mihálffy Bélát, a Fidesz–KDNP jelöltjét. Mi is beszámoltunk róla, hogy Szeged zöld tanácsnoka rögtön ki is hívta egy nyilvános, élő vitára a kormánypárti indulót.

Röviddel a sajtótájékoztató után meg is érkezett a Fidesz sajtóközleménye, amiből csak a legfontosabb mondatot idézzük:

 

„Nincs miért vitatkozni Mihálik Edvinnel, mert ő csak egy kisinas, egy beosztott.”

 

Mihálik Edvin Facebook-bejegyzésben reagált az elutasító válaszra. Mint írja,

 

„szerintem választott képviselőkként mindketten beosztottak vagyunk. Az én főnökeim a kerületemben élő választópolgárok. Az ön főnöke, ezt többször egyértelművé tette, Orbán Viktor.”

 

Szeged zöld tanácsnoka szerint pedig szükség lenne a vitára és gyávaságnak tartja, hogy Mihálffy nem vállalja a megmérettetést:

 

„Én az előválasztáson kiálltam nyilvánosan vitázni minden ellenfelemmel. Abban hiszek, hogy jelöltként ez kötelességünk, tartozunk ezzel a választóknak, akiktől azt várjuk, hogy megtiszteljenek minket a bizalmukkal. Az, hogy Ön ezt nem vállalja, egyszerre gyávaság és tiszteletlenség a szegedi és homokhátsági emberekkel szemben.”

Az őszi előválasztás során a Partizán szervezésében Szeged mindkét választókerületében tartottak képviselőjelölti vitát. Talán ezért is lesz idén még furcsább, hogy a parlamenti választásokat nem előzi meg a jelöltek nyilvános összecsapása.