Miért nem indulhat közösen Márki-Zay és Karácsony? És akkor ki lép vissza kinek a javára? Sztrájkbizottságot alakítottak a pedagógusok, de mit akarnak pontosan? – Nézze meg itt a keddi Témát!

A Szeged Televízió hírháttérműsora Balogh Judittal.
Miért nem indulhat közösen Márki-Zay és Karácsony? És akkor ki lép vissza kinek a javára? Sztrájkbizottságot alakítottak a pedagógusok, de mit akarnak pontosan? – Nézze meg itt a keddi Témát!

Minden héten kedden és szerdán este a híradó után Téma a Szeged Televízió műsorán, amiben a legaktuálisabb közéleti, politikai kérdésekre várják a válaszokat a meghívott vendégektől.

Ezen a héten ezek a témák a Témában:

  • 24 órát sem élt az elképzelés: nem szerepelhet egymást mellett a szavazólapon Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztás második fordulójában, így a kérdés ismét nyitott: ki lép vissza, vagy lesz-e egyáltalán visszalépés. A műsor vendége: Márki-Zay Péter.
  • Tandemben indulni olyan, mintha focimeccs közben arról döntenének, hogy kézzel is lehet gólt szerezni. A tervre már délelőtt így reagált Magyar György, délután pedig az előválasztási bizottság is elutasította a közös indulást. A műsor vendége a bizottság soros elnöke, Béres András.
  • A gyakorlatban korábban sem volt sok esélye egy covidos pedagógusnak a 100 százalékos táppénzre, hiába ígérte meg ezt Kásler Miklós tavaly szeptemberben, most viszont már valóban esélyük sincs erre a tanároknak. Közben sztrájkbizottságot alakított a két nagy pedagógus-szakszervezet, a többi között azonnali béremelést követelnek. Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke is a műsor vendége lesz.

A műsorvezető Balogh Judit, a Szeged TV hírigazgatója, az adás 19.30-kor kezdődik a tévében, és élőben nézhető, valamint utólag visszanézhető a Szeged Televízió Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján, valamint a Szeged.hu Facebook-oldalán is.

Ne hagyja ki, mert megbánja!

Itt a teljes adás:

Tovább olvasom