Miért játszanak szívesen Horvátországból is online pókert?

Horvátország már a Jugoszláviától történő szétválást megelőzően is kínált legális szerencsejátékot. Néhány évtizeddel korábban kezdték szabályozni a szerencsejátékokat, bár akkor ez még csak a sportfogadásra korlátozódott. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. október 03. 11:07

Miért játszanak szívesen
Horvátországból is online pókert?

A függetlenség elnyerése óta folyamatosan bővül a szerencsejáték piac és további típusok és kategóriák kerülnek előtérbe. Olyan játékok is megjelentek, mint a kaszinók és a póker, ami azóta soha nem látott népszerűségnek örvend világszerte is. Az élő pókertermekkel rendelkező kaszinók állami irányítás és ellenőrzés alatt vannak, ami azt jelenti, hogy teljesen szabályozott körülmények között zajlik a játék.

 

A Horvátországban létező szárazföldi szerencsejátékok meglehetősen szigorúan szabályozottak. Az élő pókert csak kaszinóban kínálják, amelyből több, mint 10 található országszerte. Mivel sokan szeretnek pókerezni, ezért új platformok jelentek meg az online térben, amik lehetőséget adnak tulajdonképpen bárkinek, aki jogosult legálisan szerencsejátékban történő részvételre. Manapság már teljesen törvényes, hogy online játsszanak, amit csak akarnak, a világ minden tájáról érkező játékosokat kiszolgáló online pókeroldalak bármelyikén. Tehát online zajlanak az izgalmas események és versenyek a horvát valódi pénzes póker terén. A kormány igyekszik kihasználni ezt azáltal, hogy megpróbálja meghatározni a szabályozási keretet, és olyan felületeket, mint például a boaboa kaszinó magyar felülete is rendezett keretek közé szorítsa, hogy a játékosok megbízható platformokat érhessenek el az online térben.

 

Szabályozott online póker

Horvátország már az EU tagja, ezért az Európai Bizottság befolyása és jóváhagyása alá tartozik, amely különösen aktív szerepet vállal a tagországok határaikon belüli szerencsejáték működésének jóváhagyásában vagy elutasításában. Számos ország szembekerült az Európai Bizottsággal, mert nem felel meg az Európai Unió szellemének, amely lehetővé teszi a szabad versenyt az EU-n belül. Horvátország helyzetében azt a meglehetősen bölcs lépést tettek meg, hogy országuk pókerszabályozására vonatkozó terveiket először az EU-ba vitték, és először kikérték a jóváhagyásukat, mielőtt elkezdték megvalósítani. Ami különösen figyelemre méltó, hogy egyes országokban, amelyek az online szerencsejátékot kívánják szabályozni, az online póker másodlagos a szerencsejáték más formáihoz képest, ebben viszont Horvátország élen jár.

 

Néhány tényező az online póker mellett

Az alábbi tulajdonságok miatt kedvelik az online pókerezést a játékosok:

  • kényelem,
  • kisebb a kísértés kockázata,
  • széles játék kínálat,
  • közösség,
  • könnyű információszerzés.

 

A kényelem fontos tényező az online pókerezés során. Ellentétben a fizikai kaszinókkal, nem kell felöltözni és elutazni a pókerterembe. Kényelmesen lehet játszani a szoba kényelmében, számítógép és internet hozzáféréssel. Az online játék minden szabadságot megad, amire csak szükség lehet. Ez nem korlátoz senkit időben, hiszen a hét minden napján, 24 órában lehet játszani. Nem kell asztalra várni, és még a játékosok kapacitására vonatkozóan sincs semmilyen korlátozás. Teljes irányítást vehet át az online póker felett, aminek köszönhetően számos játékhoz lehet hozzáférni.

 

Azt lehetne hinni, hogy a játékhoz való könnyű hozzáférés teljesen önkontroll nélküli viselkedésre ösztönzi a játékost. Ha valaki otthon játszik online, annak egyik előnye, hogy senki előtt nem derül fény arra, hogy nyert az illető. Az élő szerencsejátékban az egyik nagyon zavaró tényező az, ha a többi játékos előtt nyer valaki. Ez magasabb tétek megtételéhez vezethet, és hatalmas összeget tesz kockára. Az online pókerben senkinek nem kell bizonyítania semmit. Továbbá a pénzátutalás a játékos kényelmét szolgálja az online banki szolgáltatásokon keresztül.

 

Az online játékok széles választékát kínálja az online póker. Azért van így, mert az online póker nem korlátozódik az asztalok számára és kapacitására, ellentétben a hagyományos póker játékokkal. Az asztalok változtatása elég nehézkes, ha egy kaszinó kártya termében játszik, de az online pókerben pillanatok alatt át lehet ülni bárhová és akár teljesen más jellegű póker típust is lehet választani. A játékok választékának változatossága létfontosságú tényező, a fő előny itt az, hogy olyan játékot választhat, amelyet könnyen legyőzhet.

 

Kevés közösség szervez online póker játékokat, hogy barátságos és sikeres játékosbázis alakuljon ki. Ezekben pedig az emberek lehetőséget kaphatnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, ami hosszú távú kapcsolatot és akár barátságot hozhat létre. A pókernek nem feltétlenül csak a győzelemről kell szólnia. Az emberek szeretnek szocializálódni egymással, amelyre a póker lehetőséget adhat, mint ahogy a teljes szemléletváltásra és akár gondolkodásbeli változásra is. A közösségi alapú online játékok azokra a fórumokra koncentrálnak, ahol az emberek bizonyos témákban vitatják meg nézeteiket és álláspontjukat. A játékosok az összejöveteleken, vagy privát játékokon még új dolgokat is tanulhatnak.

 

Az online pókerterem valós időben megmutatja a korábbi leosztások adatait. Egy kattintás egyszerűségével megtekinthető az aktuális munkamenet bármelyik keze, és megkaphatja a szükséges információkat. Akár, ha a figyelem kihagyott és kimaradt egy bedobás, gyorsan visszanézhető, hogy mi történt az előző leosztásban. A fontos és releváns információk megszerzése létfontosságú, és ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy folyamatosan ott legyen a játék folyamatában. A jól végrehajtott jegyzetelés az online póker másik aspektusa. Az opció lehetővé teszi, hogy elmentsen különböző feljegyzéseket a játékosokról, vagy ha felfedez egy figyelemre méltó lépést. Ezzel egyszerűsödik a játék, ha fel tudja lapozni a jegyzetekből, hogy pontosan mi a valószínű kimenetel, amikor legközelebb találkozik az ellenféllel.

 

(X)