Miért ilyen kedves ünnepünk a Karácsony?

Az alsóvárosi adventi ünnepségen a Mátyás téren erről is beszélt Szeged díszpolgára, Balogh Elemér.
Garai Szakács László

2022. december 18. 20:07

Miért ilyen kedves ünnepünk a
Karácsony?

– Karácsony egy kis gyermek születését hozza hozzánk közel, egy olyan gyermekét, aki első ránézésre ugyanolyan volt, mint az összes többi kisgyerek, ugyanúgy kellett szoptatni, tisztába tenni, ugyanúgy sírt, mint bármelyik kisbaba, de mégis, Isten fia volt – mondta Balogh Elemér, Szeged díszpolgára a Mátyás téren, majd arról beszélt, mennyire szeretett gyerek lenni és mennyire szeretett játszani. – Sőt, igazából most is szeretek játszani, és azt is megfigyeltem, hogy mi, férfiak, maximum tíz perc alatt 9-10 éves gyerek szintjére visszamegyünk, különösen, ha labdajátékról van szó. Hogy miért fontos ez? Mert a gyerekséget az Úrjézus is mintaként állította több beszédében elénk. Ez a gyermekség a Karácsony egyik legbensőbb szépsége, erre érdemes törekednünk, ha mélyebben át akarjuk élni a Karácsony üzenetét.

 

 

Balogh Elemér után a ferencesektől Kelemen testvér arról beszélt, ezekben a nehéz időkben Karácsonykor az egyik legfontosabb kérésünk a béke lehet. – Jézus úgy szülessen közénk, mint a béke hercege. Hozzon békét a nemzetek közé, a családokba, a szívünkbe!

 

Ezután Balogh Elemér és Kelemen testvér közösen meggyújtotta a negyedik gyertyát Alsóváros adventi koszorúján. Az ünnepségen az Alsóvárosi felnőtt kórus és a Cinege kórus közösen énekelt.

Vélemények

mutasd mind