Mészáros Lőrinc folytatja a Balaton felvásárlását

Újabb területekkel bővíti már eddig is impozáns balatoni ingatlanvagyonát Magyarország leggazdagabb embere.
Kékes Viktória

2022. november 02. 12:22

Mészáros Lőrinc folytatja a Balaton felvásárlását

Tihany egyik legjobb fekvésű ingatlana kerülhet immár teljes egészében a Mészáros család érdekeltségébe – értesült az rtl.hu.

 

Az óvári dombon fekvő telket érintő megállapodás szerint az 5484 négyzetméteres ingatlannak nagyjából a tizenöt százalékát vásárolja meg ifjabb Mészáros Lőrinc. A telek 104 millió forintért cserél gazdát, de pénzmozgás nem lesz, mert az eladónak, Eppel Jánosnak – aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az elnöke, korábban pedig a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária vezetője volt – „teljesítési kötelezettsége” áll fenn Mészáros Lőrinc fiával szemben, így a vételárat teljes egészében ebből írják majd le.

 

A „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlannak jelenleg még három tulajdonosa van: Eppel Jánoson kívül egy másik magánszemély, valamint az ART-COM Kft., utóbbi az idősebb Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealapnak az érdekeltségébe tartozik.

 

A másik magánszeméllyel nyáron állapodott meg a fiatalabb Mészáros Lőrinc a tulajdonrészének eladásáról, azért a földdarabért 300 millió forintot kell fizetnie. 

 

Összesen tehát 404 millió forint értékben bővíti balatoni ingatlanvagyonát Mészáros Lőrinc. Magyarország leggazdagabb embere korábban is vásárolt már ingatlanokat Tihanyban: első feleségével közösen 525 millió forintért vettek meg egy hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből álló területet. Ez is az egyik legértékesebb részen, Óváron áll, ahonnan pazar kilátás nyílik a Balatonra. Itt is Eppel János volt az eladó.