Mészáros Lőrinc 21 milliárdos szállodaüzleténél talált extraprofitot a Párbeszéd

A Párbeszéd aktivistái Horvátországban mutatták meg Orbánnak, hova fut ki az extraprofit Magyarországról – számolt be az akcióról Jámbor András, a párt országgyűlési képviselője.
Cservenák Zoltán

2022. június 06. 14:54

Mészáros Lőrinc 21 milliárdos szállodaüzleténél talált extraprofitot a Párbeszéd

Jámbor a Facebookon azt írta:

 

„Mészáros 21 milliárdos Horvátországi hotelkomplexumára írják ki, ne a kis és középvállalkozások, ne az önkormányzatokat, ne az egyszerű emberek fogyasztását, hanem a NER oligarcháit adóztassák meg!”.

 

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a kormány rossz gazdaságpolitikája által is okozott válságban a hétvégén éppen az önkormányzatok és a kis és középvállalkozások rezsicsökkentését vette el a kormány, pedig a milliárdos profitokat termelő NER-cégek, valamint a hozzájuk köthető ingatlankezelőknek nem kell extraprofit-különadót fizetni.

 

Jámbor hozzáteszi, hogy tavaly ősz óta dolgoznak a Mészáros család tulajdonában lévő Talentis Group horvátországi hoteljén a kivitelezők Opatija (korábban Abbázia) mellett. A politikus szerint nem egyszerű szálloda épül, hanem egy 180 szobás ötcsillagos luxushotel, uszodával, 12 luxusvillával, szökőkutakkal tarkított főtérrel, boltokkal és egy külön gyaloghíddal, ami közvetlen összeköttetést biztosít a hotelváros és a tengerpart között.  

 

Vélemények

mutasd mind