Messi túl van az 1000. meccsén, amit továbbjutással ünnepelt: Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)

Argentína tulajdonképpen könnyedén, 2–1-re legyőzte Ausztráliát a katari labdarúgó-világbajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében, és így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol jövő pénteken Hollandia lesz az ellenfele.
Vass Imre

2022. december 03. 23:00

Messi túl van az 1000. meccsén, amit továbbjutással
ünnepelt: Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)

Egyik csapat sem kockáztatott feleslegesen, az argentinok többször veszélyeztettek, de azért a sárgában játszó ausztrálok is eljutottak pár alkalommal Martínez kapujához. A 35. percben aztán olyan történt, ami még eddig sohasem, az ötödik VB-jén szereplő Lionel Messi most először találta be a torna kieséses szakaszában (1–0).

 

A statisztikák szerint ez a gól volt Messinek 1000. hivatalos mérkőzése felnőttpályafutása során.

 

 

A dél-amerikaiak gólja után Ausztrália kénytelen volt feladni védekező felállását és támadnia kellett. Ebben azonban nem volt semmi átütő erő.

 

A második félidő elején meglepetésre letámadtak az ausztrálok, de gyorsan kedvüket szegte egy újabb argentin gól, amely ráadásul egy óriási kapushibából szereztek. Ryan feleslegesen bonyolódott cselezésbe, amelynek az lett a vége, hogy Álvarez elvette tőle a labdát, és az üres kapuba lőtte (2–0).

 

A 77. percben teljesen váratlanul szépítettek az ausztrálok. Goodwin próbálkozott lövéssel, azonban labdájába rosszul ért bele Fernandez, róla vágódott a hálóba a lövés, öngól. (2–1)

 

 

A hosszabbítás végén majdnem egyenlítettek az ausztrálok, azonban Kuol lövését nagy bravúrral védte Martínez.

Az argentinok Hollandia ellen folytatják majd jövő pénteken.

 

Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)

Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 45 032 néző. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)

Argentína: E. Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, E. Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 71.). 

Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 71.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 71.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 68.), Duke (MacLaren, 71.). 

Szövetségi kapitány: Graham Arnold

Gólszerző: Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. E. Fernandez (77. – öngól)

 

Vélemények

mutasd mind