Mert Magyarországon élünk: Simonka György, bűnszervezetben elkövetett milliárdos csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő Pusztaottlakán alpolgármester lett

A Magyar Narancsnak nyilatkozott is Simonka, parádés volt. De a falu demokráciafelfogása is.
Garai Szakács László

2022. október 04. 21:28

Mert Magyarországon élünk: Simonka
György, bűnszervezetben elkövetett milliárdos csalással vádolt
korábbi fideszes országgyűlési képviselő Pusztaottlakán
alpolgármester lett

„Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé. Én pedig azért fogadtam el a megtisztelő és felelősségteljes felkérést, mert korábban három cikluson keresztül vezettem szülőfalumat, és háromszor választottak meg a dél-békési térség országgyűlési képviselőjének, így tudom, milyen feladat vár rám, és én segíteni akarok Pusztaottlakának” – ismerte el maga az érintett a Narancs.hu kérdésére.

 

Simonkát akár 10–12 évi fegyházbüntetés és 800 milliós vagyonelkobzás is fenyegetheti. Simonka György a több mint két és fél évvel ezelőtt indult tárgyalássorozaton minden elemében tagadta a vádakat és egy ellene szőtt összeesküvésről beszélt, ám a tárgyaláson mindez nem látszott megingatni a vádirat legfontosabb állításait. A súlyos vádak és a büntetőügy miatt nem indította újra a Fidesz–KDNP 2022 áprilisában az országgyűlési választáson Simonkát, aki már előzőleg lemondott választókerületi elnöki posztjáról, és nem választották meg a Fidesz Békés megyei választmánya elnökének sem.

 

„Nekem tudásommal, ismereteimmel és társadalmi, politikai kapcsolataimmal kell a község fejlődését szolgálnom” – mondta szinte meghatóan annak kapcsán, hogy megkérdezték tőle, mennyi a fizetése, amire azt felelte, nem kér egyetlen fillért sem Pusztaottlakától.