Mentősként is dolgozó képviselő a Témában: Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy minden fertőzöttet meg tudnak gyógyítani

Rig Lajos, a Jobbik képviselője szerint Orbán Viktor 2020 szeptember 16-i kijelentése, miszerint mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja a koronavírust, valószínűleg valamiféle irónia lehetett.
Cservenák Zoltán

2021. december 02. 13:43

Mentősként is dolgozó képviselő a Témában: Orbán hazudott, amikor azt mondta, hogy minden fertőzöttet meg tudnak gyógyítani

Rig Lajos a Szeged Televízió Téma című hírháttérműsorában megerősítette: több ezer egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből, és teljesen egyértelműen látszik, hogy a mai egészségügy ennyi covid-fertőzöttet és más beteget nem tud megfelelően ellátni.

 

A mentősként is dolgozó országgyűlési képviselő elmondta: a koronavírus-gyanús esetek tesztelésében nagyon nagy lehet a csúszás. Ez abból is látszik, hogy van olyan nap, amikor 17 ezer fertőzöttet jelentenek a statisztikákban, máskor sokkal kevesebbet.

 

„Magyarország most már másodszor negatív csúcsot dönt a halálozások és a fertőzötteket tekintve” – tette hozzá Rig.

 

November 1-jén Magyarország a 7. volt a világon az 1 millió főre vetített lakosságarányos covid-halálozásokban 6,68-as adattal, a hónap végén, november 30-án viszont már toronymagasan első, a halálozások száma 17,47-re ugrott föl 1 millió főre vetítve. 

 

Miközben a világátlag 1 alatt van, a magyar adat legalább 18-szor rosszabb a világátlagnál. Ez azt jelenti, hogy jelenleg Magyarországon hal meg a legtöbb ember koronavírus okozta megbetegedésben az egész világon.

 

Rig Lajos szerint meg kell nézni, hogy a kormány milyen döntéseket hozott. Ezek közül Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter intézkedését emelte ki, miszerint intenzív osztályon 5 betegenként kell 1 szakasszisztens, és 20 betegenként 1 szakorvos.

 

„Európában ilyen már sehol nincs, de nem csak Európában, lehet, hogy még dél-amerikai vagy az afrikai államokban is sokkal több szakdolgozó vagy szakorvos jut egy intenzíven ellátott betegre” – magyarázta Rig Lajos. Hozzátette: mivel kevés az orvos és az ápoló, és miután máshonnan vezényelnek orvosokat az intenzív osztályokra, a betegellátás minősége romolhat.

 

Rig Lajos szerint Orbán Viktor már akkor tudta, hazugságot beszél, amikor 2020. szeptember 14-én azt mondta, mindenkit meg tudnak gyógyítani, aki elkapja a koronavírust.  

 

Nézze meg a teljes beszélgetést a Témában! A műsorvezető Balogh Judit.

 

Tovább olvasom