Ménesi Imre az ESZI-ben: Szeged mindent megtesz azért, hogy minden rászorulónak segítséget adjon

Kétezer-egyszáz csomagot oszt ki idén Szeged karácsony előtt a rászoruló lakosainak, akik közül ma ötvenen a szegedi kistérség Kossuth Lajos sugárúti intézményében vehették át a nekik járó adományt.
Ménesi Imre az ESZI-ben: Szeged
mindent megtesz azért, hogy minden rászorulónak segítséget adjon

Nyolcezer forint értékű tartós élelmiszert kaptak azok a szegediek, akiket elhívtak a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Kossuth Lajos sugárúti épületébe. Ménesi Imre a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke a megjelenteknek elmondta, közel 17 millió forintot fordított idén a város arra, hogy összeállítsa ezeket a csomagokat.

 

– Szeged nagyon sokat tesz azért, hogy az a szociális háló, amit hosszú évek alatt kiépített, idén is ugyanolyan működőképes legyen, mint eddig bármikor. Szerénytelenség nélkül mondhatom, példaértékű az országban az, amit és ahogy csinálunk, miközben sokszor egyáltalán nem egyszerű megoldani, hogy továbbra is biztosítsuk azokat az ellátásokat, amiket bevezettünk. De eddig is mindent megtettünk azért, hogy ezek jól működjenek, és ezután is mindent megteszünk azért, hogy továbbra is segítsünk minden rászorulónak – mondta Ménesi Imre.

 

 

A Kossuth Lajos sugárúton voltak olyanok, akik a nyugdíjminimumot, a 29 ezer forintot kapják, abból próbálnak valahogyan megélni. Többen is azt mondták, a most kapott csomagból akár két-három hónapig is gazdálkodnak. Mindenki, aki átvette a neki járó adományt meghatottan mondott köszönetet, hogy segített neki Szeged.