10 ezer 480-an menekültek a háború elől Magyarországra hétfőn Ukrajnából

Kevesebben, mint az elmúlt napokban, de ez még így is óriási szám.
Kovács M. Norbert

2022. július 19. 09:45

Az ukrán-magyar határszakaszon 5629 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 4851-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 269 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 144 ember, köztük 52 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Vélemények

mutasd mind